любопитно

Начало | любопитно | Интервю с луд или кой е моят любим литературен герой

Интервю с луд или кой е моят любим литературен герой

Мина Бонева | 2014-08-13

Интервю с луд или кой е моят любим литературен герой

Здравейте, бихте ли се представили на журито?

„Здравейте, здравейте! Казвам се Аляска. Не, чакайте, всъщност съм Валкирия Каин. Е, от време на време ме завладява едно Еркюл Поаро настроение, но иначе съм си Хана Бейкър, Трис Прайър, а твърде често – Анабет Чейс. Избягвам да съм Мистър Хайд, но на всеки му се случва от време на време, нали? Та отскоро съм и Ед Кенеди, както и Тифани Сболки. Знам, че когато стана Скаут Финч, вече няма да притежавам някои от гореспоменатите имена. Но пък винаги ще бъда Хърмаяни, ще се стремя да достигна Атикус и ще мечтая да мога да се нарека Пърси“.

И така. Аз съм идея. Разбирате ли, няма човек, който да ме разбира по абсолютно същия начин като друг. Лошото е, че не мога да се покажа от редовете. Няма как да ме видят наистина. Няма как да ме видят такъв, какъвто съм създаден. Но мисля, че това е най-красивото в цялата работа. Аз съм такъв, какъвто съм, но всеки ме вижда по различен начин. Всеки вижда нещо, което предният не е забелязал, но и пропуска детайл, който следващият ще забележи. И в крайна сметка аз се превръщам в живо същество. Истински дракон/магьосник/полубог/... /човек, с когото живееш понякога с години, а понякога едва няколко месеца. Преживяваме заедно не само приключения, но и най-обикновени случки. Имаш чувството, че можеш да ме разпознаеш, когато и да ме видиш по улицата, в парка или в училище. Тук естествено е необходимо да кажа специфичното за мен – аз съм същество, което никой не може да докосне. Колкото и близко да си мислиш, че съм, никога няма да усетиш кожата си, допряна до моята. Нито ще усетиш люспите ми, докато летиш върху мен. Нито пък ще почувстваш морските пръски, докато овладявам океана.

Но ще се чувстваш, сякаш е станало точно така.

Съжалявам, че трябва да завърша толкова бързо, ама само тези тринайсет личности са достатъчно силни, за да ме принудят да ги върна в техните си книги. Едвам задържам тези в редовете, а имам още доста. Както и да е, всички ние аз искаме искам да ти кажем кажа нещо: според вас, хората, раздвоението на личността е вид лудост. Моят (нашият) съвет е никога да не си позволяваш да бъдеш нормална.

Та, да не се отклоняваме. Темата на словоизлиянието на моя гост беше „Моят любим литературен герой“. Той/тя/то вече ви обясни кой/коя/кое е. Аз също Ви казах коя съм. Аз съм тях. И още много други.

А Вие кой сте?

* * *

Знаете ли вие кой е вашият любим герой? Споделете с нас като участвате в конкурса. Как вижте тук!

Снимка: digital.net



Коментари
7 коментара

Таня , ,

Публикувано на 15.08.2014

Впечатляващо! ;-)

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 17.08.2014

Интересно е! Различно е от другите творби. Браво!

Давид , 13 г. г.,

Публикувано на 24.08.2014

Оригинално и уникално! :-)

Мина , ,

Публикувано на 25.08.2014

Благодаря и на трима ви за мненията. Оценявам ги много :)

Давид , 13 г.,

Публикувано на 26.08.2014

Моля те, няма за какво! ;-) Просто няма да съм честен, ако не кажа очевидното! :-)

Диляна , ,

Публикувано на 30.08.2014

Нещо различно, свежо и креативно. Моите поздравления! :-)

Мина , ,

Публикувано на 04.09.2014

Благодаря ти, Диляна! Радвам се, че творбата ми ти е харесала.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град