игри в дома

Начало | игри в дома | Великденски игри

Великденски игри

Ермина Дончева | 2006-04-19

Великденски игри

Какво е нарисувано?

Материали:
Дъска, тебешир, гъба (ако нямате, ползвайте лист хартия и молив)
Кошничка
Хартийки, на които са написани великденски символи – яйце, заек, пиленце, кошничка, шоколад, козунак, свещ, цвете, агънце и др.
Хронометър

Как се играе: Слагате надписаните хартийки в кошницата. Разделяте се на два отбора и хвърляте монета, за да определите кой да започне пръв. Едно дете от първия отбор тегли хартийка. Вижда какво е написано и не показва на съотборниците си. Детето трябва да нарисува това, което е прочело, като се надява неговият отбор да го познае. Засича се 1 минута, за която отборът трябва да каже своето предположение. Ако е познал печели точка. Наред е следващият отбор.

Кое ми е другарчето?

Материали:
Картички с животни (по две за всяко)
Шапка

Как се играе: Децата трябва да знаят какви звуци издават изобразените животни на картичките. Всяко дете тегли картичка от шапката. След това трябва да издаде звука, който свързва с животното. По звука трябва да открие своето другарче.

Великденският заек казва...

Как се играе: Събират се децата и си избират водач, който наричат Великденски заек. Той казва на децата, какво да правят, като например “Великденският заек казва да скачате на един крак!”. Тогава децата скачат на един крак. Ако водещото дете каже “Спри”, останалите не трябва да спират докато не каже “Великденският заек каза спри”. Той може да им заповяда да подскачат напред назад, да се завъртат в кръг, да седнат и т. н. Изгаря този, който изпълни командата, без детето да е казало преди това “Великденският заек каза...”

Яйце с панделка

Нужно ви е едно яйце, за което е завързана панделка.

Как се играе: Избирате си водещ. Останалите деца си затварят очите и броят до 20. През това време водещият скрива яйцето, така че да се покаже само връхчето на панделката. След това децата стават и започват да търсят яйцето. Който го намери се връща на мястото си без да казва къде е яйцето. Първото дете, което седне печели правото да крие яйцето.

Зайче, Зайче, Зайче Байче!

Как се играе: Децата сядат в кръг, а едно от тях започва да обикаля около тях и да ги тупа по гърба, като всеки път казва: “Зайче, Зайче ...”, докато не тупне някое дете и не каже: “Байче”. Тогава децата се затичват към вратата. Първото успяло да докосне вратата става водещо.

Разходи яйцето

Материали:
2 твърдо сварени великденски яйца
Лъжици

Как се играе: Разделяте се на два отбора и се подреждате в редица. Всеки отбор получава по едно яйце. Първото дете слага яйцето в лъжицата и го подава на следващия съотборник. Целта е яйцето да премине от началото до края на редицата и обратно, като децата си го подават от лъжица на лъжица. Отборът, който завърши по-бавно или изпусне яйцето губи играта.

Заешка гоненица

Материали:
Листчета
Шапка

Как се играе: Децата теглят листчета, на едно от които е написано “Гониш”. Детето, което изтегли картичката трябва да тупа по рамото играчите. Което дете е докоснато изгаря, като няма право да казва или показва кой го е тупнал. Целта е детето да достигне до финала без да са го разгадали другите играчи.



Коментари
7 коментара

hristo stefanov, 10 г.,

Публикувано на 06.09.2008

iskam da igraq na igrata iugio

Мария Цанков, 9 г.,

Публикувано на 22.01.2009

този сайт е невероятен

Алекси Иванов, 7 г.,

Публикувано на 14.09.2009

много хубав сайт

Стефани Янакиева, 9 г.,

Публикувано на 02.04.2010

този сайт е много як

Anna , ,

Публикувано на 22.12.2011

sorry ама тва Великденският заек казва си го копирал от играта "сайман казва" просто е сменено името!

Северина Нейчева, 10 г.,

Публикувано на 24.04.2012

Всички игри са много интересни

Полина , 10 г.,

Публикувано на 02.08.2012

Много е хубав сайта,с много интересни игри!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град