любими герои

Начало | любими герои | Феята от захарницата, феята, която не е само за момичетата

Феята от захарницата, феята, която не е само за момичетата

Аз детето | 2018-04-11

Феята от захарницата, феята, която не е само за момичетата

Феите са типично любими момичешки героини. Вие познавате ли момче, което гордо да извика, че обича филми за феи? Ние също не познавахме досега! В този момент обаче всичко ще се промени. Може и да не знаете, но има много феи, които не са типичните момичешки любими героини. Освен това има много феи, които не са така мили и идеални, а са по-скоро досадни. Има много феи, които не правят нищо както трябва и обичат да карат скейтборд и да играят на компютърни игри, вместо да събират нектар от цветята и да правят сладкиши. Не, всъщност не са много! Ние познаваме само една такава фея и тя се казва Ванилия. Името ѝ може да е наистина сладко, но от нея най-много може да те заболи главата от бели или пък по-скоро коремът от смях. При това Ванилия може, не всъщност е най-любимата фея на момчетата. Тя прави всички тези неща, които те обичат, а и най-добрият ѝ приятел е момче.

Ванилия или по-известна като „Феята от захарницата“ (издателство „Рибка) е създадена от умелите думи на писателката Катя Антонова и няма как да не стане любим герои на всяко дете. Всъщност появата ѝѝ и сприятеляването ѝ с Филип са доста случайни. Просто момчето живее с майка си, която обожава здравословните храни и не позволява на Филип нищо сладко и никаква захар. Да, ама когато си болен топло мляко без захар не може. Затова в този ден Филип решава да провери дали не е останала някаква захар в захарницата от баба му, която е донесена скоро в дома му. С нея обаче идва и една фея за която никой до този момент не е подозирал.

„Ако още веднъж ме наречеш буболечка, аз ще... ще... ще те превърна в захар! – каза след леко колебание така наречената буболечка.“

Точно така започва историята на едно необикновено приятелство изпълнено с много бели и забавни моменти, в които всеки читател ще се влюби. В историите на Филип и Ванилия нищо няма да е обикновено и скучно. Дори приготвянето на торта, нещо, което смятахме, че феята трябва да умее, отлично ще се превръща... в нещо наистина забавно. Подобно нещо се получава и когато Ванилия съветва Филип да продават захар на съседите от квартала, за да може той да си купи мечтания скейтборд и любимата компютърна игра. „Феята от захарницата“ е една невероятно смешна, но не и захаросана детска книга. За една фея и едно момче на име Филип. За едно странно приятелство и за всичките смешки, които могат да произтекат от него. За едно съвсем градско приключение, което може да се случи на всяко дете. Стига детето да си има „Феята от захарницата“. Историята на Ванилия и Филип съдържа една отвратителна торта, едни изчезнали гащи, няколко нелепи писма до Дядо Коледа и купища... захар и само чака да я прочетете!

Снимка: ribka-publishing.bgКоментари
1 коментар

Яница , 8 г.,

Публикувано на 29.03.2023

Книгата е много яка и готина. Искам и клипчета с ванилия.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град