сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Фантастичен органайзър за бюро

Фантастичен органайзър за бюро

Аз детето | 2014-06-11

Фантастичен органайзър за бюро

Не знам за вас, но аз много обичам да рисувам и имам всякакви инструменти за тази цел от красиви блестящи химикалки до специални бои за стъкло и понеже са толкова много няма къде да ги прибера. В кашон опитах, но не става, понеже после трудно си ги намирам, в плик – още по-лошо и така един ден просто ги оставих разпръснати на бюрото. Така си седят и до днес, но гледката никак не е красива, особено ако ти идват гости или пък ако не можеш да използваш бюрото си. Но преди няколко дни видях една фантастична идея, която днес ще предложа и на вас. Интересен органайзър за най-любимите ви неща за рисуване.

И така, за да си го направите и вие ще ви трябват:

  • картон
  • пластмасов лист – продава се в почти всички книжарници
  • вода
  • купа
  • стари вестници
  • хартия
  • лепило
  • тиксо
  • молив
  • водни или темперни бои


Ако все още сте убедени, че идеята си я бива, ето какво трябва да направите:
Първото нещо, което трябва да направите, е да покриете картона с пластмаса. Просто долепете пластмасата до картона и я закрепете за него с няколко парчета тиксо отстрани. За да направите формата на вашия органайзър, за да е красив и интересен, а не просто картон. С молив нарисувайте форма каквато ви харесва, в случая аз съм направила нещо като цвете. Важно е да нарисувате формата така, че да може да се крепи по средата, тоест да е нещо като при кръга и когато я изрежете да не се разпадне. След това покрийте цялата форма с папие маше, което можете да си направите по следния начин.

Накъсайте стар вестник на парченца, след това в купа сипете вода и сложете парченцата. Разбъркайте добре, оставете ги за 10 минути така и след това добавете малко лепило. След това объркайте сместа с ръцете си, все едно месите, докато сместа не заприлича на мека глина. След като папие машето е готово, просто запълнете вашата форма с него, все едно рисувате. Като не забравяте често да притискате парченцата с ръка, за да се закрепят.

Накрая, сложи лепило по ръбовете на формата с четка или пръчка. Това ще направи краищата да изглеждат много по-спретнати.
Сега би трябвало да имате основната форма на организатора на бюрото направен с папие маше. Сега можете да направите местата, в които ще отидат вашите инструменти. Много е важно папие машето да е не е напълно изсъхнало при тази процедура. Затова изберете набързо нещата, които ще получат нов дом. Когато сте направили това, завийте всички предмети с найлон или прозрачната част от папка. Сложете ги върху органайзъра и натиснете силно върху тях. Оставете ги така за около 5 минути след това внимателно ги махнете. Ако всичко е както трябва под тях трябва да са се образували места точно като за тях. С помощта на четка нанесете лепило по формите и по ръбовете им и оставете да изсъхне малко. След това оцветете, както на вас ви харесва целия органайзър. Ако след това е останала част от картона, която не трябва да е там с ножица внимателно я изреже и това е всичко.

Това не само изглежда фантастично, но и инструментите ви за изкуство ще се вписват перфектно. И когато се потопите в следващия си арт проект ще имате всичко под ръка!


 



Коментари
1 коментар

evgeniq kederova, 9 г.,

Публикувано на 20.08.2014

tovae samo za boi4ki fyyl

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град