сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Домашна църква

Домашна църква

Вергиния Генова | 2007-11-10

Домашна църква

Необходими материали:
Картонени рула от тоалетна хартия (колкото повече толкова по-добре)
Цветна хартия (списание, календар, бяла хартия)
Бои
Лепило
Ножица
Двойнозалепващо тиксо
Звънче
Клечки за зъби
Диадема


Ето как се прави:
Вземаме рулата за хартия и някои от тях ги залепваме с тиксо по две – едно за друго. От хартията изрязваме колкото е необходимо, така че да облепим рулата. Ако искаме можем да ги изрисуваме с боя, а може и да използваме подходящи картини от календари или списания, които не ни трябват.
За да не се разместват отделните кулички можем да ги залепим едно за друго с двойнозалепващото тиксо.  Куполите са направени отново от хартия, но сгъната на фунийка и залепена с тиксо.
В случая сме използвали календар със стенописи на църкви и се е получила домашна църква с камбанарийка и кръстчета от клечки за зъби. За портал на църквата е използвана диадема.
Ако имате под ръка друг тип календари или искате да си нарисувате нещо сами може да си направите по същият начин средновековен замък на ужасите, дисниленд, замък на някоя принцеса, цирк или каквото друго решите.
По-малките деца могат да използват готови картинки и само да облепват, а по-големите може сами да рисуват върху бяла хартия.
Каквото и да изберете винаги ще се получи нещо красиво и уникално. А ако решите всеки в детската градина или в училище да донесе по няколко картонени рула от тоалетна хартия може да направите с дружни усилия нещо наистина внушително и грандиозно. Защото знаете, че сговорна дружина огромен замък може да сътвори.
А ако се спрете на църква може да я сложите на почетно място в украсата по Коледните или Великденски празници.

Коментари
4 коментара

Ина , ,

Публикувано на 04.10.2009

много хубава идея хареса ми МНОГО ХУБАВО

Криси , ,

Публикувано на 24.10.2009

това е яко, някой път трябва да си направя!

Викитуууууууу , 10 г.,

Публикувано на 21.04.2010

това е яко!!!

Яница , 8 г.,

Публикувано на 03.11.2015

МНОГО ЩЕ Е ДОБРЕ ЗА МЕН И МАМА.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град