интересно

Начало | интересно | Дневникът на един дръндьо: Грозната истина – за порастването

Дневникът на един дръндьо: Грозната истина – за порастването

Аз детето | 2013-06-06

Дневникът на един дръндьо: Грозната истина – за порастването

Ако някой го е страх „да не прихване пубертет”, повече от сигурно е, че скоро ще се сблъска с Грозната истина – рано или късно всички порастваме. А колко заразна може да бъде тази истина за едно хлапе, това може да го съпреживеете само, ако насреща ви се изпречи един дръндьо. Истината, каквато и да е тя, винаги е интригуваща. А когато тази, която четем е може би грозна, тя става леко човъркаща. Още повече, когато е замесен нашият дръндьо.

„Не искам хората да си мислят, че МОЯТ живот е смотан...” Това е толкова плашеща истина, която Грег споделя в поредния си дневник на дръндьо: Грозната истина. За Грег истината е, че порастването е може би не точно това, което е очаквал: Възможно ли е да те дискриминират заради възрастта ти? Вероятно ли е да изтече срокът ти на годност като дете? Какво представлява РАЗГОВОРЪТ за „Нещата от живота”? И кой всъщност се опитва да съсипе социалния ти живот? Защо едно парти може да бъде анонсирано като „заключено парти” в действителност? Какво ако получиш тъп прякор и той те преследва до края на колежа? Дали една пъпка, цъфнала на челото ти е достатъчна причина да те приемат в клуба на големите? И съществува ли нещо такова като „трудна възраст”? Ами ако в училище трябва да се учат някакви строго секретни неща, а ти все още не си готов? Още повече, ако най-добрият ти приятел не е близо до теб в това невероятно пътуване, нещата наистина се превръщат в грозна и плашеща истина.

Колко откачено може да се окаже едно порастване може да разберете само ако разлистите Дневникът на един дръндьо: Грозната истина.
 



Коментари
4 коментара

Божидара Стоева, ,

Публикувано на 06.06.2013

Тази книга е много яка

Таня , ,

Публикувано на 07.06.2013

Не разбирам какво им харесва на някой да четат подобни книги.Какъв смисъл има да четеш книга за нечий обикновен живот?Е,разбира се всеки си има свой вкус...но все пак!Мисля,че тази поредица е малко глуповата.Има толкова други хубави детски книги,с много по-интересен сюжет.Но това е мое мнение!

a , ,

Публикувано на 20.12.2014

tazi knijka e mnogo hubava

Мария Георгиева, 17 г.,

Публикувано на 10.09.2017

Got

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град