покани

Начало | покани | Детската програма на SOFIA DESIGN WEEK KIDS стартира на 9-ти юни с работилницата "Да рисуваме плодове и зеленчуци

Детската програма на SOFIA DESIGN WEEK KIDS стартира на 9-ти юни с работилницата "Да рисуваме плодове и зеленчуци

Аз детето | 2013-06-08

Детската програма на SOFIA DESIGN WEEK KIDS стартира на 9-ти юни с работилницата "Да рисуваме плодове и зеленчуци

Точно в 11:00 ч. на 9 юни, неделя, стартира детският Sofia Design Week. Кураторът на детското съдържание Вики Книш ще разкаже за концепцията и за всички детски приключения, които сме приготвили за малки, а и не толкова малки деца.

Веднага след представянето ще се впуснем и в първата работилница от програмата – "Да рисуваме с плодове и зеленчуци". Ще майсторим и рисуваме картини-отпечатъци, като за целта ще използваме не какво да е, а именно плодове и зеленчуци. Работилницата ще се води от Мария Лале от магазинче Лунапарк. Тя е с вход свободен и е отворена за участници от всички възрасти.

Тази година детската програма на фестивала е по-голяма от всякога и включва 3 самостоятелни дизайн изложби с вход свободен и над 20 работилници. Предварителното записване в работилниците вече започна, а повече информация можете да чуете в неделя.

Мястото е Хотел Експо, който се намира на  булевард "Цариградско шосе" 14, в непосредствена близост до метростанция "Цариградско шосе".

Организатори на Sofia Design Week са платформата за културни събития "Едно" и Фондация "Америка за България". Генерален спонсор на Sofia Design Week Kids 2013 е "Barni". Основен партньор на фестивала е Сердика Център.
Фестивалът се случва в партньорство с Посолство на Финландия, Посолство на САЩ, Институт Сервантес, Британски съвет, Чешки център, Полски институт, Културен център СУ "Св. Климент Охридски", Нов български университет, Лесотехнически университет, Национална художествена академия, Столична библиотека.

Събитието подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.
 
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град