покани

Начало | покани | Дефиле на котешката красота и благородство в изложбата „Всичко за котките“

Дефиле на котешката красота и благородство в изложбата „Всичко за котките“

Аз детето | 2022-11-11

Дефиле на котешката красота и благородство в изложбата „Всичко за котките“

Над 130 котки от различни породи са подготвени да приемат овациите на посетителите и оценките на съдиите на 12-ти и 13-ти ноември в палата 5 на Интер Експо Център, София. Федерация по фелинология България за втори път тази година организира най-голямото събитие с изложбено-състезателен характер в България. Четирима международни съдии и двама съдии в процес на обучение ще преценят екстериорните характеристики и изложбеното поведение и презентация на котки от повече и по-малко популярни породи – аристократичните британки, екзотични бенгалки, впечатляващи персийки,– нежните гиганти, наречени мейнкуни, мистериозната египетска мау.

Всички те идват със собствениците си от България, Румъния, Гърция, Молдова, Франция. През двата дни се провеждат две отделни състезания, в които освен фаворитите на съдиите, ще бъде избран и любимец на публиката. В следобедните часове е ред на финала и кулминацията на шоуто, на което номинираните котки ще бъдат представени и ще участват в кръговете за излъчване на победител по възраст, пол и категория.

Предвидени са томболи, изненади за децата, презентации. На място можете да получите съвети, информация за различните породи, специфики в отглеждането, препоръки и всичко останало, което е свързано с мъркащите създания. Спонсорите на събитието разполагат с щандове за храна, козметика и аксесоари за домашните любимци. Специален кът е обособен и за домашни котки, които също участват в състезанието и ще очакват своите осиновители. А ние очакваме Вас, за да прекараме заедно няколко прекрасни часа, споделяйки любовта си към пазителите на домашното огнище – котките.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град