покани

Начало | покани | Да поЧЕТЕМ празника на детския писател Роалд Дал

Да поЧЕТЕМ празника на детския писател Роалд Дал

Аз детето | 2011-09-13

Да поЧЕТЕМ празника на детския писател Роалд Дал

Издателство „Ентусиаст“ отново ще отбележи Световния ден на Роалд Дал – 13 септември. На тази дата през 1916 г. е роден любимият писател на малки и големи. Миналата година „Ентусиаст“ постави началото на фантастичната традиция и у нас.

Денят на Роалд Дал ще бъде отбелязан в България с голям детски празник. Събитието, разбира се, е насрочено за 13 септември, а мястото е книжарница „Хеликон – Витоша“. Там между 17:00 и 19:00 ч. ще бъдат организирани куп забавления и изненади за малчуганите, които ще имат възможност да прочетат откъси от историите за деца на Разказвач №1 в света, както и да нарисуват любимите си герои. За всички ще има много подаръци. За доброто настроение ще се погрижи и медийният партньор на събитието – детският портал „Аз-детето“, който ще публикува най-артистичните снимки от празника.

По света в чест на писателя се организират много забавления за малките читатели – партита, на които гостите задължително са преоблечени като любимия си герой от историите на Роалд Дал, рисуват се покани и плакати, украсяват се класните стаи с пъстри балони и знамена. Децата се надпреварват в състезания за най-красива пощенска картичка с героите, участват в четения и играят постановки. Родителите и учителите им помагат, а понякога се включват и спонсори, които раздават награди за най-хубав костюм или най-добре свършена работа.

Традиционно всички деца, отпразнували Деня на Роалд Дал у дома, изпращат своите снимки, разкази или филмчета до официалния сайт на писателя: http://www.roalddahl.com/, за да покажат как са отбелязали 13 септември. Всяка година темата на празника е различна, но общото между всички празници е, разбира се, менюто – шоколад за закуска, обяд и вечеря.

Тази година на Деня на Роалд Дал предстои грандиозно „прасковено“ парти вкъщи и в училище, с което ще бъде отбелязана по особено специален начин 50-годишнината от появата на книгата „Джеймс и гигантската праскова“, която скоро и българските читатели ще имат възможност да прочетат.

Не можете да чакате до 13 септември 2011 г.? Тогава час по-скоро посетете www.roalddahl.com, където всеки ден е посветен на Роалд Дал!
 



Коментари
2 коментара

Галя , ,

Публикувано на 10.09.2011

А в кой град ще се състоитова?

Виктория Пламенова Веселинова Веселинова, 9 г.,

Публикувано на 11.09.2011

Роалд Дал е написал Матилда.Прочетете я.Много е интересна.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град