спорт

Начало | спорт | Да накараме мама и татко да спортуват с нас с тези приятни дейности

Да накараме мама и татко да спортуват с нас с тези приятни дейности

Аз детето | 2019-01-07

Да накараме  мама и татко да спортуват с нас с тези приятни дейности

Колко пъти са ви казвали, че трябва да излизате повече навън, да се движите повече и да спортувате? Дали обаче родителите ви спортуват? В повечето случаи са наистина много заети и задълженията им често преливат и въпреки това след като вие трябва да намерите време за спорт – те трябва също да намерят. Не мислите ли? Да ви дадат един подходящ пример! Или пък вие да им дадете пример, или пък направо да им покажете как лесно можете да спортувате и заедно. Семейното спортуване винаги е още по-приятно и забавно, а и носи още по-големи ползи за здравето. Когато сте заедно организмът се чувства по-приятно и по-спокойно. При това тук въобще не говорим да ходите заедно на фитнес, йога или нещо подобно, което в повечето случаи се харесва само на родителите. Нищо трудно за правене. Често дори и обикновената разходка в парка си е идеалното раздвижване ако се прави редовно. Затова сега ви предлагаме и няколко полезни и интересни идеи, с които можете да спортувате заедно с мама и татко и взаимно да се подкрепяте и да си давате пример.

На детската площадка

Точно така – спокойно можете да спортувате семейно дори и на детската площадка. Разбира се тук няма как да накарате баща си да се спусне по пързалка, която може би е дълга колкото тялото му. Но пък може да опитате заедно да се качите на някоя катерушка или пък просто да потичате около площадката. Много добре ще се отрази на всички ако успеете да убедите родителите си, че да ви люлеят на люлката е идеалното упражнение за ръце. ;-) Ако пък не успеете, вече на повечето площадки има и малък кът с фитнес уреди – така че детската площадка се оказва едно добро място за спортуване.

Карайте колело

От карането на колело има много ползи и това всеки го знае. Писани са и повтаряни толкова много пъти, че не виждаме смисъл да го правим отново. Само ще ви кажем, че то е идеално за цялото тяло и освен това е чудесно семейно забавление. Да обиколите квартала или околността с колело е незабравимо преживяване. Или пък просто да карате в парка – нищо по-хубаво и полезно и за вас, и за мама и татко.

Измислете си семейна игра

Измислете си състезание, което да включва скачане, тичане, подхвърляне на топка и други дейности. Много е забавно и ще си е само ваше. Пък и след като сте го измислили заедно никой от вас не може да каже, че не му харесва и ще трябва да го прави, когато излизате навън.

Танцувайте

Просто танцувайте! Когато сте всички заедно у дома – пуснете музика и се разкършете на една-две-три песни. Танците винаги са били и си остават едно от най-полезните и същевременно с това най-забавни и приятни упражнения. Сигурни сме, че идеята ще се хареса на всеки, защото дори и да не си го признават винаги, и най-възрастните обичат да танцуват, както и най-младите.

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град