интересно

Начало | интересно | Бухалът е... не знам нищо за него, а пък кравата има шест страни...

Бухалът е... не знам нищо за него, а пък кравата има шест страни...

Аз детето | 2018-05-16

Бухалът е... не знам нищо за него,  а пък кравата има шест страни...

Какво знаете за бухалите? А за кравите? Най-вероятно някои основни неща, които всички знаят или пък много повече, защото животните ви интересуват и обичате да четете много за тях. Със сигурност обаче не знаете, че бухалът е „сляп като къртица“ или че „кравите имат шест страни“, защото това просто не е съвсем вярно. Но пък в музей в Париж се съхранява именно едно такова съчинение. Сега ако се чудите каква работа има текст с толкова грешни факти в музей веднага ще ви кажем. Много просто: написано е от малко дете и супер забавно. Така че ако точно сега имате нужда от малко развеселяване или пък просто ви е писнало да учите, можете да отделите няколко минути, за да го прочетете и да се посмеете на воля.

Приятно четене!

„Птицата, за която ще пиша, е бухалът. Бухалът не се вижда денем, а нощем е по-сляп и от къртица. Не знам нищо особено за бухала, затова ще продължа с друго животно, което си избирам – кравата. Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да стои някъде. Рогата са за да се бие с тях.

От долната страна е млякото. Оборудвана е така, че да може да се дои. Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.

Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката ѝ стигат до земята. Кравите имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И заради това въздухът в полето е толкова чист.“Коментари
1 коментар

Антония Кателиева , 12 г.,

Публикувано на 16.05.2018

Как се прави слайм?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град