покани

Начало | покани | Безброй много игри и весели занимания на тазгодишното издание на "Европейска алея на културата"

Безброй много игри и весели занимания на тазгодишното издание на "Европейска алея на културата"

Аз детето | 2013-07-25

Безброй много игри и весели занимания на тазгодишното издание на "Европейска алея на културата"

Асоциацията на софийските писатели организира втора част на Европейска алея на културата. Празникът ще се проведе на 27 и 28 юли 2013 год. в района на панчаревското езеро от 11 ч. , под наслова „Панчарево – дишай култура!“

Началото на празника ще бъде дадено с изпълнения на Софийския духов оркестър. Официални гости на събитието ще бъдат Йорданка Фандъкова и Димитър Сичанов – кмет на Община Панчарево, както и заместник-кметовете на общините. На изградените сцени и обособените за изява места ще видим младите таланти на България.

Деца от всякаква възраст ще изнесат своите програми под формата на танци, песни, постановки и др. В програмата са включени над 10 читалища от район Панчарево: Детски танцов ансамбъл читалище „Зора“ – с. Кокаляне, Читалище „Пробуда“ – с. Железница , Ансамбъл „Росна китка“ – с. Кривина, Ансамбъл „Шарена черга“ – с. Герман, Ансамбъл „Бистрица“ – с. Бистрица, Ансамбъл „Панчарево“ – с. Панчарево, Вокална група „Иглика“ – с. Панчарево, Танцов състав “Виделина“ – с. Панчарево, Фолклорна група „Панчаревски баби“ – с. Панчарево и др. Ще има и представители от 51 СОУ „Елисавета Багряна“ София. Едно от малкото останали училища в столицата, където се изучава изобразително изкуство от 8-ми до 12-ти клас. Учениците от това училище ще покажат рисунките си и ще прочетат свои стихове на сцената.

За всички гости на събитието и за малчуганите учебно-занимателен център „Оксиния“ е поготвила безброй много игри и занимания. Ще има музика, зумба, йога, макаронено ателие, стихчета на английски, рисуване, джунгълски обяд и още много изненади. А за тези, които са първи в състезателните игри ще има специални награди от детски магазини Crazy Kids.

В по-късните часове с рок музика, поднесена ни от група PSS ще сме към края на нашата програма, но преди това ще можете да гледате част от спектакъла „Алиса в страната на сънищата“ представена от студенти от НБУ. Черешката на тортата е зрелищно огнено шоу, което сме ви подготвили и което ще ви накара да затаите дъх.

Местата, на които ще се проведата мероприятията са Гребната база на Панчарево и по-точно при заведение „Лодките“, а втората локация ще е зоната за отдих „Плажа”.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град