България

Начало | България | Балчик ще си има ефектен надпис

Балчик ще си има ефектен надпис

Ралица Златева, 14 г., Балчик | 2008-08-07

Град Балчик - малък, но красив град, разположен терасовидно над морето, намиращ се на 40 км от Варна.
В общината беше организиран проект, наречен "Гражданска инициатива 2008". Проектът събра 24 предложения от гражданите на града. За реализирането му бяха предоставени 150 хиляди лева.

На 25.02.2008 назначената от кмета (Николай Ангелов) комисия разгледа събраните предложения и избра четири от тях, за които да гласуват балчиклии онлайн. Избраните предложения бяха:
1. изграждане на детски площадки по алея "Ехо";
2. построяване на спортни площадки/рампа за ролери и скейтборд, игрище за мини-футбол;
3. подвижна концертна сцена;
4. ефектен надпис "Балчик" на ската над кв. "Изток".

След изчисляването на резултатите беше съобщено, че най-голям процент гласове е събрала идеята за ефектен надпис "Балчик". Кметът възгласи, че откриването на надписа ще бъде на 9-ти август. През деня ще белее отдалеч, а нощем ще бъде осветен, за да може да се вижда от корабите, които са навътре в морето. Нашето малко градче ще бъде като известният град Холивуд.
Това ще бъде още едно нещо, с което да могат да се гордеят балчиклии. И когато градът бъде посещаван от чужденци, те ще се възхищават не само на огромния надпис, но и на двореца на румънската принцеса Мария, на Ботаническата градина, на уютната и романтична атмосфера на градчето, на хубавите плажове, хотелите и спокойните алеи, по които можеш да вървиш вечер и да гледаш звездите.

Коментари
7 коментара

липсва , 13 г.,

Публикувано на 08.08.2008

бива го

жули , ,

Публикувано на 10.08.2008

много хубаво

Елена , 11 г.,

Публикувано на 27.08.2008

аз съм от балчик, но в момента живея в Германия....когато прочетох това така се зарадвах че почнах да си пея:само БГ никoй друг чужбина са боклук!!!! :) и сега искам да кажа БАЛчИК ОБИчАААААМ ТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :*

Теодора , 10 г.,

Публикувано на 07.04.2009

Много хубаво.

Георги , 8 г.,

Публикувано на 29.04.2009

ще живея там когато порасна

Теодора Стефанова, 9 г.,

Публикувано на 07.02.2010

този грат е много хубав и интересен този грат не е много голям но има много красиви места които чакат да ги посетиш още не самходила там но знам от мои приятели и роднини че е много красив и ми се иска да го посетя това лято за да го разгледам от всякъде ! българия е велика държава !

Тургай Ридван, 10 г.,

Публикувано на 29.05.2016

Аз живея в Балчик

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град