Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Аниматори вдъхват нов живот на българските народни приказки като ги правят по-съвременни

Аниматори вдъхват нов живот на българските народни приказки като ги правят по-съвременни

Аз детето | 2020-05-15

Аниматори вдъхват нов живот на българските народни приказки като ги правят по-съвременни

Всички обичаме българските народни приказки! Независимо дали си дете или възрастен, няма нищо по-хубаво от това да прочетеш вълшебна история за трима братя, за мечка или за лисица. Четенето обаче скоро няма да е единственият начин да се насладим на родното си приказно творчество, защото български аниматори вдъхват нов живот на народните ни приказки, като ги осъвременяват, но също така запазват тяхната магия и най-важните мотиви.

Първата народна приказка, която ще бъде направена на интересен и магически филм ще е завладяващата „Приказка за долната земя“, която разказва за подрастващия младеж Алекс, който е командирован в забравено от бога място в селото на неговата баба – Вратня. „Това е много актуална и много съвременна история, която успешно преплита това съвремие, с което се сблъскват подрастващите в момента. Дори и това, което ние помним като деца – израстването на село“, каза творческият артдиректор и основател на студио „Змей“ Димитър Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че това е една история за израстването, в която съвременните технологии имат също своето място и като нещо градивно, а не само като нещо, което трябва да се избягва. „Основната ни идея беше да вземем нашия фолклор и тази магия, която той носи, за да го поставим в един съвременен контекст, който да е разбираем за съвременните деца“, подчерта Димитър Петров. От студио „Змей“ не за първи път обединяват елементи от фолклора и съвременността. Те създават и първия анимационен сериал с български фолклорни мотиви – „Златната ябълка“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град