Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | 7 задачки на които вие ще намерите отговора, но не и възрастните

7 задачки на които вие ще намерите отговора, но не и възрастните

Аз детето | 2018-12-27

7 задачки на които вие ще намерите отговора, но не и възрастните

Винаги сме знаели, че децата често са много по-умни от възрастните. Възрастните имат повече опит, но пък множество пъти ни е доказвано, че вие мислите по-бързо, по-логично и по-правилно. И знаете ли,, направо ви казваме да отидете и да го заявите на семейството си! И ако те не ви повярват, докажете им го. Как ли – много лесно с тези 7 гатанки и задачки! Естествено, за да не се излагаме на вас ще ви кажем и отговорите, но не ги споделяйте с никого, защото сте умни и си ги знаехте и преди да ги прочетете! Да-а-а-а, без съмнение!
1. Има общо 2 лева в две портмонета. Въпреки това в едното има два пъти повече пари, отколкото в другото. Как е възможно това?
2. Представете си, че се намирате в стая, която се пълни с вода. Няма прозорци или врати. Не можете да счупите нищо в нея. Как ще се измъкнете?
3. Охлюв трябва да достигне върха на 10-метров стълб. Всеки ден се изкачва с 4 м, а всяка нощ – слиза с 3 м. Кога ще стигне целта си, ако е тръгнал понеделник сутрин?
4. Имате 3 монети. Едната от тях е фалшива и тежи по-малко от истинските. Как ще я разпознаете само с едно претегляне на везните?
5. Дядото е на 56 години, а внукът – на 14. След колко години дядото ще стане два пъти по-стар?
6. Откраднали чушките на един император. Факт е, че онези, които крадат чушки, винаги лъжат. Съветникът на императора заявил, че знае кой е крадецът. Той ли е виновен?
7. Една жена откъснала няколко ябълки в градината. За да излезе от нея, тя трябвало да премине през 4 врати. На всяка стоял пазач. И всеки един взимал половината от ябълките. Прибрала се с 10. Колко ябълки са прибрали пазачите?
Отговори:
1. Във всяко портмоне има по 1 лев. Едно от портмонетата се намира в другото.
2. Престанете да си представяте.
3. В неделя вечерта. Всяко денонощие охлювът ще се придвижва с 1 м (изкачва се с 4 през деня и слиза с 3 през нощта). В резултат на това след 6 дни ще е изминал 6 метра. На следващия ден ще достигне върха.
4. Поставете по една монета във всяка везна. Ако са балансирани, третата е фалшивата. Ако някое от блюдата е по-леко, там се намира фалшивата.
5. След 28 години. Да приемем, че това ще се случи след x години. В такъв случай: 56 + x = 2 (14 + x) 56 + x = 28 + 2x. X = 28
6. Не. Да предположим, че е виновен. Т.е. винаги ще лъже. Освен това, ако е откраднал чушките, значи знае кой е крадецът – той самият. Но при това положение казва истината. А това е противоречие. Съответно – нашето предположение е погрешно и той е невинен.
7. 150 ябълки. След като преминава през всяка врата, броят на ябълките се разделя на 2. Вратите са 4. Първоначално е имала 10 x 2 x 2 x 2 x 2 = 160. Т.е. пазачите са взели 160 – 10 = 150 ябълки.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град