важните неща

Начало | важните неща | 7 забавни неща, които можете да направите само през март

7 забавни неща, които можете да направите само през март

Аз детето | 2024-03-13

7 забавни неща, които можете да направите само през март

Всички чакаме по-топлото време и пролетта, но засега е доста дъждовно, нали? Става за излизане, но не е каквото очаквате – цял ден слънце и игри. Става за игри, но за малко и докато чакате времето да стане още по-хубаво има много неща, които можете да направите, за да се преборите с предпролетната скука. Разгледайте този списък – ще намерите много причини за празнуване, докато очакваме с нетърпение по-слънчевото небе!

Кимнете на д-р Сюс

Този брилянтен детски автор, на име Теодор Сюс Гейзел, има рожден ден през март. Защо не добавите малко Сюс към живота си този месец? Прочетете „Местата, на които ще отидете“, гледайте филма „Лоракс“ или направете зелени яйца и шунка, като използвате зелен хранителен оцветител. Грабнете малко вдъхновение и мъдрост в стил Сюс, като потърсите известните му цитати.

Насладете се на този допълнителен час слънчева светлина

Тази година скачаме с час напред на 30 март. Разбира се, губим един час за сън, но печелим час слънцегреене. Какво страхотно напомняне, че пролетта бързо наближава! Използвайте тези по-дълги дни като правите нещо навън след училище, което не сте правили от известно време. Може би това означава да карате колело, да ритате топка, да четете или просто да се мотаете на слънце. Каквото и да е, уверете се, че е забавно и релаксиращо.

Яжте палачинки с истински кленов сироп

Тук у нас това не е така популярно и сиропът е малко скъп, но помолете родителите си да ви купят поне веднъж, за да отпразнувате заедно месец март с нещо вкусно. Ако никога преди не сте опитвали истински кленов сироп, очаква ви удоволствие! Още една причина да се насладите на палачинки? Те са направени за първи път в САЩ на 25 март 1882 г.!

Направете нещо, март е месец на занаятите

През 1994 г. Craft & Hobby Association създаде Craft Month, за да помогне на хората да преоткрият своята креативност. Свържете се с вашия вътрешен майстор този месец. Ако някой ваш познат има рожден ден, направете му картичка, вместо да я купувате.

Пролетна ваканция е – навън със старото, навътре с новото

Много училища имат пролетна ваканция през март. Е, тази година вашата се пада началото на април, но пак се брои. Може би вашето семейство пътува до тропически рай през това време, но ако не, използвайте го, за да се подготвите за по-топлите месеци. Може да се изненадате колко сте пораснали през зимата. Извадете дрехите си за топло време и дарете това, което вече не става. Ако имате нужда от нов бански, нови сандали или шорти, направете списък какво да купите, за да освежите гардероба си за новия сезон. Освежете се и по други начини. Прекарайте известно време навън, отпуснете се, почистете раницата си и се организирайте, така че да се почувствате готови да поемете света, когато се върнете в училище.

Направете парти, нищо, че не е българско

На 17 март, Деня на свети Патрик, всички сме ирландци. Какво чудесно извинение за парти! Поканете приятелите си и се уверете, че всеки носи своето зелено облекло. Сервирайте пунш от зелен лимон и лайм и микс за закуски за деня на св. Патрик: Комбинирайте пуканки, зелени M&M, мини маршмелоу в купа. Поръсете го с разтопен полусладък шоколадов чипс.

Празнувайте ранно пролетно равноденствие

Тази година пролетта идва по-рано от повече от век – по-точно от 1896 г.! Този момент е известен като пролетното равноденствие, когато слънцето ще пресече директно над земния екватор. Стар мит гласи, че яйце може да се закрепи на върха си само по време на пролетното и есенното равноденствие. Опитайте на 30 март и се убедете сами! Това също е идеално време за засяване на семена за пролетта. Всичко, от което се нуждаете, е картонена кутия за яйца, малко почва и семена от цветя, билки или зеленчуци.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град