интересно

Начало | интересно | Зеленоглави патета ще живеят отново в Борисовата градина

Зеленоглави патета ще живеят отново в Борисовата градина

Аз детето | 2017-07-26

Зеленоглави патета ще живеят отново в Борисовата градина

Пет зеленоглави патета ще бъдат пуснати да живеят в Езерото с водоплаващите птици (срещу детската площадка) в четвъртък – 27 юли от 11 и 30 часа. Инициативата е част от юбилейната кампания на Столична община, по повод 135 години парк „Княз-Борисова градина“ в столицата. За да се създаде подходяща среда за живот на патетата, езерото е оградено с дървена ограда, а на острова му е поставена къщичка с храна.

„Решихме да възстановим първоначалния облик на езерото. От самото му създаване през 70-те години на 20 век, Езерото с водоплаващите птици е планирано и поддържано като дом на птици, които да радват посетителите на парка. От доста години в него за съжаление не живееха птици“, допълват от Столична община.

„Надяваме се, че след като сложихме ограда и допълнителна зеленина в езерото, то ще бъде достатъчно привлекателно за зеленоглавите патета и те няма да го напуснат. Обръщаме се към всички собственици на домашни кучета с апел да държат кучетата си далеч от езерото, така че да избегнем евентуални инциденти“, подчерта зам.-кметът по Екология Йоана Христова и покани всички желаещи да присъстват на пускането на патетата в четвъртък.

Животните са предоставени на столичани от Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. Грижа за птиците ще се полагат от парковата управа на Борисова градина със съдействието на експертите от Столичния зоопарк.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град