новини детски

Начало | новини детски | „Заедно в час“ отваря допълнителни места за своята лятна академия в „Младост“ и „Люлин“

„Заедно в час“ отваря допълнителни места за своята лятна академия в „Младост“ и „Люлин“

Аз детето | 2019-06-21

„Заедно в час“ отваря допълнителни места за своята лятна академия в „Младост“ и „Люлин“

Поради големия интерес „Заедно в час“ отваря допълнителни места за ученици в своята лятна академия в София и удължава срока за записване до 30 юни. Повече от 800 ученици от I до XII клас вече се записаха за летните занимания с новите учители в програмата. Академията за успех и забавления тази година ще се проведе от 29 юли до 15 август всеки делничен ден от 9:00 ч. до 12:30 ч. Тя се организира за девета поредна година и ще се състои в две столични училища – 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. „Люлин“ и 125 СУ „Боян Пенев“ в кв. „Младост“.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата ваканция. По този начин децата и младежите могат да прекарат част от лятото си в смислени и забавни преживявания, да създадат нови контакти и да развият ключови умения.

Записването за ученици е отворено на сайта на „Заедно в час“.

„С всяка следваща година интересът към академията нараства. Щастливи сме, че много нови ученици и родители разбират от свои приятели и познати, които вече са били на заниманията. Има и деца, които се записват за втора, трета и дори седма поредна година. Надяваме се, че с удължаването на срока за записване повече ученици ще имат възможност да се възползват от пълноценни занимания и да наваксат пропуски, но и да намерят повече мотивация да учат през учебната година“, споделя Мариян Ранков, старши специалист „Въвеждащо обучение“ в академията, който отговаря за организацията на Лятната академия.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програмата на „Заедно в час“. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на „Заедно в час“ в 11 региона на страната

По време на академията „Заедно в час“ осигурява на учениците напълно безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания с учениците, специални забавни събития, игри и сертификат за успешно участвалите ученици.

„За много родители платените летни занимания не са вариант, затова и се радваме, че благодарение на партньорите ни имаме възможност да осигурим качествено, забавно и смислено преживяване на децата, които имат най-голяма нужда и полза от академията“, допълва Мариян Ранков.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град