конкурси

Начало | конкурси | Задачата реши и интересна книга спечели!

Задачата реши и интересна книга спечели!

Аз детето | 2016-11-11

Задачата реши и интересна книга спечели!

Играта приключи!

* * *

Обичате ли интересните логически задачи? Ние например много ги харесваме – те са забавни и определено те карат да се замислиш и за нещо друго. Знаете ли например, че са много ефективни, когато се затруднявате с някоя истинска задача, като тази от домашното по математика. Много учители и родители са открили, че ако нещо за писане, четене, решаване или научаване ви затруднява, не трябва да продължавате да мислите за него. Напротив – трябва да спрете, но за да не се разсейва пък прекалено много умът ви и да не се отпуска преди да е свършил задачата, можете просто да седнете и да решите някоя логическа задача, не е ли чудесно. След това с изненада установявате, че онова стихотворение, което сте се опитвали да запомните с часове сякаш се записва в главата ви само с едно прочитане. Логическите задачки са средство за един вид „гимнастика за ума“. Може да ви се струва обратното, но всъщност мозъкът е щастлив само когато мисли, а това значи, че и вие сте щастливи. Освен това така ще станете по-мъдри и ще развиете логиката си, докато ви е интересно.

Но какво ще кажете, докато се мъчите с уроците по математика и сте решили да опитате този наш съвет да си спечелите и готина занимателна книга или пък красив роман интересен за четене! Точно така, това е новия ни конкурс, който е още по-лесен и от предишните. Всяка седмица двама от вас, дали най-верен или оригинален отговор на нашата логическа задачка, ще участват в жребия и ще имат възможността да спечелят интересна книга. В продължение на три седмици, всеки петък ще ви казваме нова задачка и съответно избраните с жребии, които печелят нашите интересни награди. Готови ли сте за малко мисловно щастие?

Ето я и първата задачка:

В едно езеро има 1 лилия. Тя покрива цялото езеро с цветовете си за 10 дни, като всеки ден застила двойно повече от повърхността му. За колко дни езерото ще се покрие с цветове от две такива лилии?

Очакваме вашите отговори на имейл info@az-deteto.com до 17-ти ноември, като към тях не забравяте да напишете и името, фамилията си, както и на колко сте години. А след това на 18-ти очаквайте да разберете дали сте сред късметлиите, както и новата ни задача.

Ето, че вече дойде време и за първия награден, но преди това добре развижихме мозъците си, нали? Верният отговор на тази сложна задача е 9 дни, така че поздравяваме всички, които се включиха. Чрез жребий беше изтеглено името на Младен Йорданов, както и това на Атанас Бобев, които печелят и нашата първа книга. Чакаме Младен и Атанас да ни изпратят точния си адрес, заедно с пощенски код и телефон за връзка на имейл info@az-deteto.com, за да можем и ние да изпратим наградите им. 

А за всички вас ето и втората ни задача или по-скоро този път е въпрос: Какво се среща веднъж в минута, два пъти в момента и нито веднъж в хиляда години?

Ето, че вече дойде време и за втория награден, но преди това добре развижихме мозъците си, нали? Верният отговор на този въпрос е ясен, всички участници дадоха верен отговор, който е буквата "М", така че поздравяваме всички, които се включиха. Чрез жребий бяха изтеглени имената на Виктория Милева и Анна Митева, които печелят и нашата втора. Чакаме Виктория и Анна да ни изпратят точния си адрес, заедно с пощенски код и телефон за връзка на имейл info@az-deteto.com, за да можем и ние да изпратим наградите им. 

А за всички вас ето и третата ни задача: Представете си, че сте пилот на космически кораб, който пътува от Земята към Юпитер. Пътувате с такава скорост, че ще ви трябват 2 години, за да стигнете до най-голямата планета от Слънчевата система. Корабът е потеглил от Земята преди една година. И въпросът е: На колко години е пилотът?


Очакваме вашите отговори на имейл info@az-deteto.com до 2-ри декември, като към тях не забравяте да напишете и името, фамилията си, както и на колко сте години. А след това на 3-ти очаквайте да разберете дали сте сред късметлиите.

Ето че дойде време да обявим и последните печеливши от тази игра, няма да казваме кой е верния отговор, защото е ясен, както беше ясен и за всички вас, които участвахте и отговорихте правилно. И така днес най-големите късметлии са Никол Данева и Иван Върбанов. Очакваме Никол и Иван да ни пишат отново на info@az-deteto.com, като ни изпратят точните си адреси, заедно с пощенски код, за да можем да им изпратим наградите. 

На всички казваме голямо благодаря, че се включиха и разбира се, знайте, че това няма да е последната ни игра. Очкавайте ни отново! 

Дали вече имате верен отговор? Пишете ни!



Коментари
25 коментара

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 11.11.2016

Изпратих ви моят отговор.

Виктория Димитрова, ,

Публикувано на 12.11.2016

Можем и да изпратим две предположения

От редакцията: Здравей, молим да помислиш и да избереш едно от двете, защото на тази задачка отговора е само един. В следващите седмици може да има задачи и с повече и тогава ще приемаме и повече. :-)

Ивана Герджикова, 13 г.,

Публикувано на 13.11.2016

Трябва ли да пишем логическото обяснение на задачата?

От редакцията: Би било добре да има, но не е задължително. :-)

Симона Мешева , Десет г.,

Публикувано на 13.11.2016

Здравейте!От отдавна не бях писала тук но ето че намерих и време:):):)Имам идея за конкурс;)Тя е свързана с новият сериал на ДИСНИ ,,Елена от Авалор"Има две категории!Първата е текст защо харесваме Елена и да обясним как би изглеждала като супер герой,за това наградата ще е или Книга или нещо подобно на Елена от Авалор (естествено това е за децата над 8години които могат да чета а за децата под осем можете да помолите Дисни за колет с техни мостри какви са можете да видите в ютюб в клиповете на Ерика Доумбова и михаела терз)Другата е да нарисуваме как мислим че Елена ще изглежда като супер герой и за тях нещо от колета който споменах или блок акварелни бои и моливи

От редакцията: Здравей, Симона. Радваме се, че си намерила отново време и ни пишеш. Идеята ти е чудесна и много актуална. Ще потърсим в Youtube това за което си ни писала и ще е се надяваме да можем да я осъществим. Ще направим всичко възможно, защото идеята ти наистина е добра и двете ти и предложения. :-)

Виктория Димитрова, 11 г.,

Публикувано на 13.11.2016

Здравейте имам идеи за конкурси ето я първата: за феновете на хари потър в кината ще да ват филм фантастични животни и къде да ги намерим може конкурсът да е да нарисуваме съществото което искаме да сме 2рата ми идея е да има конкурс за това как си представяме работилницата на дядо коледа в съчинение или рисунка Надявам се да са ви били полезни

От редакцията: Здравей, Виктория. Предложенията ти са повече от полезни, идеални са. Записваме си ги и веднага започваме да работим по тях, точно на място и в подходящото време. Благодарим ти.

Симона Мешева , ,

Публикувано на 14.11.2016

Пратих ви идея за конкурс.Ще я побликувате ли?.Много съжалявам но от доста дълго време не съм писала тук.

От редакцията: Разбира се, че ще я публикуваме. И се радваме отново "да те видим" при нас. ;-)

Мария Митева , 12 г.,

Публикувано на 14.11.2016

Извинете, но вчера изпратих отговора на задачката, обаче не го виждам сред публикуваните коментари. Имам предвид дали не е станала грешка и да не сте го получили. Благодаря ви предварително!

От редакцията: Здравей, получи ли сме го и сме записали името ти вече в списъка за жребия, така че не се притеснявай. Не сме го публикували, за да не подсказваме на другите деца, които ще участват. ;-)

Мартин Матеев, 12 г.,

Публикувано на 16.11.2016

Аз съм ви изпратил отговор на логическия въпрос.Искам да знам дали продължавам.

От редакцията: Здравей, щом си отговорил за момента продължаваш. :-)

Ивана , ,

Публикувано на 18.11.2016

Ще има ли коледен конкурс?

От редакцията: Да, скоро ще има и коледен конкурс.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 18.11.2016

Здпавейте, получихте ли моят отговор? В томболата ли съм?

От редакцията: Здравей, да получихме го и си в томболата. :-)

Шени Моллова, 13 г.,

Публикувано на 18.11.2016

Здравейте, получихте ли отговора ми на втората задача

От редакцията: Здравей, получихме го, желаем ти късмет. :-)

ivi , ,

Публикувано на 21.11.2016

получихте ли моето преди време

От редакцията: Да, получихме го.

Йоана Иванова , 11 г.,

Публикувано на 22.11.2016

Същите ли книги ще се спечелят?

От редакцията: Със същата тематика, но други заглавия. :-)

Ивана Герджикова , ,

Публикувано на 23.11.2016

Получихте ли отговора ми?А също искам да предложа един коледен конкурс:моето предложение е да има конкурс за рисунка,на която трябва да нарисуваме на странната коледна елха такава каквато на нас ще ние много смешна,но също и чудесна.

От редакцията: Здравей, идеята ти е много интересна, определено ще я обсъдим. Получихме и отговора ти, благодарим ти за всичко. ;-)

Виктория Димитрова, 11 г.,

Публикувано на 27.11.2016

Здравейте изпратих ви отговора на задачата като коментар но все още го няма да не е станала грешка

От редакцията: Здравей, няма никаква грешка. Просто не ги публикуваме, за да може всеки да помисли за решението. Но сме го получили, всичко е наред.

Марая Миланова, 10 г.,

Публикувано на 27.11.2016

Лолучихте ли ми отговора

От редакцията: Получен е.

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 28.11.2016

Изпратих отговор на последната задачка,получихте ли го?

От редакцията: Да, получен е.

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 03.12.2016

Здравейте,много се радвам че спечелих,веднага ще ви изпратя адреса си. :)

Иван , ,

Публикувано на 04.12.2016

здравейте победителите получават ли e mail от вас

От редакцията: Здравей, първо обявяваме имената тук, на спечелилите и ако до няколко дни не ни изпратят адреса си, тогава им изпращаме имейл. :-) Но от началото на тази седмица от понеделник, вече ще изпращаме и имейли, за да е всичко точно.

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 04.12.2016

Получихте ли адреса ми? :)

От редакцията: Да, разбира се. До няколко дни ще ти изпратим и наградата.

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 09.12.2016

Изпратихте ли вече книгата защото още не съм я получила?

От редакцията: Здравей, ще проверим какво става, но тази седмица ще я получиш със сигурност, ако се налага ще изпратим пак.

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 11.12.2016

Извинявам се че ви притеснявам но съм много не търпелива. :)

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 14.12.2016

Здравейте, днес получих книгите,много се радвам просто не мога да ви упиша! Многоо ви благодаря книгите са страхотни! :)

От редакцията: Здравей, благодарим, че си ни писала. Много се радваме, че книгите ти харесват и сме ги подбрали правилно. :-) Ще се радваме и пак да те „виждаме“ при нас. ;-)

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 29.12.2016

Отговорът е много лесен . Трябва да се напише на колко години е човекът на, който е казана задачата. Пилотът е на 10 години.

Виктория Милева, 13 г.,

Публикувано на 06.01.2017

Здравейте... Много съжалявам за закъснението. Просто... И аз не знам. Писах ви на имейла и се надявам да нее толкова голям проблем закъснението. Най-странното е, че точно когато не проверих дали съм изтеглена се оказа, че съм...

От редакцията: Няма проблем, другата седмица ще ти изпратим наградата. Тя си те чака, не се притеснявай. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град