новини детски

Начало | новини детски | За пример: жители на „Люлин“ превърнаха старата детска площадка в приказно място за игра

За пример: жители на „Люлин“ превърнаха старата детска площадка в приказно място за игра

Аз детето | 2019-08-07

За пример: жители на „Люлин“ превърнаха старата детска площадка в приказно място за игра

Проблемът с детските площадки, особено в големите градове у нас, е повтарящ се кошмар на всеки родител. Те често са съвсем недостатъчни, стари и в повечето случаи дори опасни. Не се ремонтират и обновяват с години, катерушките са почти разпаднали се, а пък за люлки, пясъчник или други по-различни обекти за игра понякога и дума не може да става. И докато повечето от нас разчитат един ден общината да се сети да направи нещо, то жителите на софийския квартал „Люлин“ дадоха чудесен пример за това как да си помогнем сами. В приказно място за почивка и игра жителите на „Люлин“ 7 превърнаха с общи усилия и доказаха, че „сговорна дружина планина повдига“.

От старата детска площадка с изпочупени метални съоръжения до бл. 710 няма и следа. Тя вече радва окото на малки и големи, които ще прекарват дните си пред блока фантастично и много забавно. Родители и доброволци са се постарали да съживят градинката, която е превърната не само в площадка, а като шарено градче за децата, пишат от stolica.bg. Пясъчник, люлки, пързалка, цветни чадъри, които да веселят и да пазят сянка, място за настолни игри, улица за пазар и кътове за отдих – всичко това е сътворено от родители и доброволци от близките блокове само за половин месец. Само стара метална катерушка в далечината напомня за предишното запустяло място. С дървено влакче, красиви табели, шарени чадъри, масички, цветя и ръчно изработена паркова мебел и съоръжения за забавления, мястото сбъдва мечтите на децата и ги пренася в приказен свят.

Градината, както е наречено мястото има и свои правила. Те са красиво изписани, а едно от тях е „Послушай песента на птиците“, както и „Прочети книга“. Така детската площадка е уютно и красиво място за деца и родители.

Снимки: Facebook



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град