зоокът

Начало | зоокът | Вкусни елхички ще получат обитателите на зоопарка в Добрич

Вкусни елхички ще получат обитателите на зоопарка в Добрич

Аз детето | 2016-12-06

Вкусни елхички ще получат обитателите на зоопарка в Добрич

Елхички украсени с вкусни и сочни ябълки – това ще получат послушните обитатели на зоопарка в Добрич за Коледа. Това ще е и част от основното им меню за празниците, които сигурни сме те никога не биха отказали, защото от понитата до кенгурата, всички животинки в добричкия зоопарк обичат от сладките ябълки. Те пък са специален подарък от овощна градина край града, споделя Севдалина Венкова, директорът на зоопарка, цитирана от БТА. 
„Всяко дете, което обича животните и да украсява елхи е добре дошло на забавата на 23-ти декемри, когато заедно ще украсим дръвчетата и ще ги дадем на животните“ - сподели още тя. 
 
От „празничния купон“ ще отсъства само мечката Берна, която вече спи зимен сън и нищо не хапва. Берна - дарение от зоопарка "Делхьолцли" в Берн, Швейцария, разполага с просторна пещера, с басейн и голям двор, но трета година зимува в дупка, която сама си е изкопала, разказа директорът на зоопарка.  Партньорът на Берна - Костадин, още бодърства и пази мечешкия дом, така че е възможно той също да се присъедини към обилното коледно похапване.
 
Центърът за защита на природата и животните тази година посреща празниците с повече обитатели. В зоопарка от тази година живеят три птици от вида нанду, две кенгура и шотландско магаренце, чиято собственичка - живяла в добричко село, се е завърнала във Великобритания. Служителите на животинския кът отново апелират и молят всички от града да не изхвърлят след празниците елхите си, а да ги занесат при тях, защото всяка елхичка е голяма радост и лакомство за животинките и така ще послужи за нещо хубаво дори и след коледните празници! 
 
Центърът за защита на природата и животните в Добрич е създаден по българо-швейцарски проект и с подкрепата на дарители от Швейцария.  Над 120 животни - повечето характерни за нашите географски ширини, обитават 160 декара с естествена растителност.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град