игри в дома

Начало | игри в дома | Весела игра с думи

Весела игра с думи

Аз детето | 2014-10-16

Весела игра с думи

Учебната година вече отдавна е в разгара си и сигурно ви затрупват с домашни и уроци и няма никакво време за игри. Но пък човек не може винаги да е сериозен и само да учи. Предлагаме ви много една много популярна игра, която e интересна, разсейва от задълженията и в същото време става бързо и не отнема време. Да се играе на нея може навсякъде и по всяко време – вкъщи, на път, в междучасието, в класната стая или дори на път от или за училище в автобуса или колата. Освен това никой, нито учителите могат да ви се скарат, че играете, нито мама или татко, защото веднага можете да ги оборите, че играете на образователна игра. Необходимо е да измисляте думи и запомнете, че колкото повече хора сте, толкова по-весело ще е.

Правилата на играта са много прости – първият играч измисля дума, но не каква да е дума, а животно. След това вторият играч също измисля дума, но тук е уловката. Думата трябва да започва с последната буква на тази на първият играч. Третият играч измисля дума с последната буква от думата на втория играч и така продължава докрай. Но запомнете, за да не се проточи мисленето на дума безкрайно и играта да стане леко скучна, ако някой играч не измисли дума за една минута изгаря.

Още един съвет от нас, ако дадената дума завършва на Й, Ъ или ь можете да използвате предпоследната буква, защото има много малко думи, които да започват с тази буква.

Сега можем само да ви пожелаем приятна и ползотворна игра!Коментари
7 коментара

жаки огнянова, 9 г.,

Публикувано на 19.10.2014

много яки гатанки

Ати Степанович, 11 г.,

Публикувано на 30.12.2014

Много благодаря за тази тази чудесна игра. Ще я пробвам

Вили , 14 г.,

Публикувано на 03.02.2015

Тази игра звучи много интересно! Ще я опитам!

svetli georgieva, 9 г.,

Публикувано на 03.04.2015

Blagodarim vi mnogo !!! mnogo hubava igra

PAVLINA GENEVA, 9 г.,

Публикувано на 10.11.2016

6TE Q OPITAM

burcin nurai fehmi, 12 г.,

Публикувано на 14.07.2017

iskam da se prisaidq

Ивона Николаева, Илиев г.,

Публикувано на 22.11.2017

Много яки игри

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град