игри в дома

Начало | игри в дома | Весела игра с думи

Весела игра с думи

Аз детето | 2020-03-06

Весела игра с думи

За да не скучаете ако сте вкъщи, в грипна ваканция например, но има с кого, можете да изгоните скуката и то по забавен начин. Предлагаме ви една много популярна игра, която е интересна, разсейва от скуката и в същото време става бързо и не отнема време. Да се играе на нея може навсякъде и по всяко време – вкъщи, на път и така нататък. Освен това никой не може да ви се скара, че играете на нея, защото веднага можете да ги оборите, че играете на образователна игра. Необходимо е да измисляте думи и запомнете, че колкото повече хора сте, толкова по-весело ще е.

Правилата на играта са много прости – първият играч измисля дума, но не каква да е дума, а животно. След това вторият играч също измисля дума, но тук е уловката. Думата трябва да започва с последната буква на тази на първият играч. Третият играч измисля дума с последната буква от думата на втория играч и така продължава докрай. Но запомнете, за да не се проточи мисленето на дума безкрайно и играта да стане леко скучна, ако някой играч не измисли дума за една минута изгаря.

Още един съвет от нас, ако дадената дума завършва на Й, Ъ или ь можете да използвате предпоследната буква, защото има много малко думи, които да започват с тази буква.

Сега можем само да ви пожелаем приятна и ползотворна игра!



Коментари
2 коментара

Христина , ,

Публикувано на 18.01.2021

Няма думи, които завършват на "ъ" или "ь"!

Даяна Стоянова, 35 г.,

Публикувано на 18.03.2021

Ще се чете ли?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град