любими герои

Начало | любими герои | В света на фантасмагоричните хмутове

В света на фантасмагоричните хмутове

Аз детето | 2017-09-19

В света на фантасмагоричните хмутове

Стегнете колана, защото сега ще ви заведем на едно невероятно място, което сте посещавали много често, но въпреки това то не спира да ви изненадва. В него живеят най-чудноватите същества, има най-красивите гледки, най-вкусната храна и най-невероятните приключения, за които можете да се сетите. Тази страна е именно толкова чудна, защото е създадена не от друго, а от най-мощната сила в света – въображението на детските писатели. Всеки знае, че още щом разгърне страниците на някоя детска книжка ще го посрещне нещо невиждано дотогава, в което по един или друг начин ще се влюби и ще остави частица от сърцето си там. Все пак кой не обича смърфовете на Пейо, мумините на Туве Янсон или пък барбароните на Анет Тизон. Всички тези невероятни и чудни създания, родени от въображението са помогнали на цели поколения деца да пораснат щастливи. Да не говорим, че тези световноизвестни и любими герои често прескачат от страниците на книгите и на малкия и големия екран дори и днес и с които и родителите и децата се забавляват заедно. Към тази „армия“ от фантасмагорични същества се присъединяват и българските мотове на Радостина Николова, добросъците на Никола Райков... А съвсем скоро за едно щастливо и невероятно детство ще ви помагат и хмутовете на Ирен Леви!

Чували ли сте за хмутовете? Спокойно, не се притеснявайте. И историците не са чували, но въпреки това те си съществуват. Като едното нищо дори може някой да чете сега този текст седнал до вас и да се подхилква, а вие да не го виждате, защото не знаете как изглежда. Всъщност никой не е точно сигурен как изглеждат хмутовете. За тях се знае само, че са нещо, което мърда, но не от вятъра... Всичко, което знаем ние за хмутовете е, че са едни супер интересни същества, които много държат на имената си, дадени им от техните кръстници. Благодарение на името всеки хмут има своите характер и особености. Така например нашите любими хмутове се казват Обаче, Например, Розовата почака малко, Краткотрайни Превалявания... Историите им са толкова непредвидими и така забавни, че дори и самата им създателка Ирен Леви, казва, че „Пишех, сякаш четях. На места се изненадвах. Хмутовете са едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали.“. Сигурни сме, че още с първите страници от приключенията им и вие ще мислите по същия начин. И ще искате много пъти да се връщате при тях, за да пиете чай от глухарчета с Розовата почака малко или пък да обсъждате с Не-Съвършената колко несъвършени сте.

Хмутовете са толкова страхотни, че дори си имат собствен канал в Youtube, от който можете да чуете първите им истории, които да ви докажат, че хмутовете са истински хмубавни и хмувероятни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град