конкурси

Начало | конкурси | В необятния свят на компютърните игри

В необятния свят на компютърните игри

Аз детето | 2017-04-04

В необятния свят на компютърните игри

Конкурсът приключи! Благодарим на всички, които се включиха, получихме наистина интересни произведения. А сега ето и момента, който всички участници очакваха. Наградите! „Разгледайте отвътре: Компютри и програмиране“ от Роузи Дикинс  получава Мерлин Ибрям, а компютърната игра „Create“ получават Кирил Димов и Неда Гуглева

Молим всички, които видяха името си да ни изпратят трите си имена, точен адрес, заедно с пощенски код и телефон за връзка на info@az-deteto.com, за да можем да им изпратим наградите.

А всички вас ще очакваме отново в нашите конкурси и на сайта ни, защото сте страхотни!

* * *

Знаете ли, днес се сетихме нещо много странно: уж всеки ден с вас се „срещаме“ в интернет и дори си имаме цяла рубрика за технологии, полезни съвети и компютърни игри – пък досега не сме имали такъв конкурс. А пък няма човек на света, който да не обича компютърните игри. Да играеш на компютъра игра отдавна вече не е нещо ново, то си е направо ежедневие. Всеки от нас независимо дали е възрастен или дете играе поне веднъж на две седмици някоя игра на компютъра, телефона или таблета – това показва най-новото проучване. Компютърните игри са това нещо, което ни пренася като че ли в друг свят, уникален свят със свои собствени правила, красиви гледки, звуци и реалности.

Те предлагат такива интересни и приключенски неща, които няма как да ти се случат в реалния свят независимо дали редиш бонбони по цветове докато пътуваш или пък седиш вкъщи на бюрото и развиваш цяла извънземна цивилизация, а защо не и да воюваш срещу друг крал с твоите магьосници, дракони, роботи и какви ли още не чудновати същества родени единствено от богатото въображение на хората. И това са само две от нещата, които можеш да правиш. Светът на електронните игри е толкова голям, колкото е голямо и човешкото въображение, а това означава, че той е безкраен. Сигурни сме, че въпреки това си имате една най-любима компютърна игра, която с удоволствие играете, когато ви позволят и тя грабва вашето внимание най-много от всички и ви вълнува. И знаете ли, нас също ни вълнува. Много ни вълнува, коя е любимата ви компютърна игра, може и да я знаем, но може и да не я знаем. Освен това много ни интересува какво вие харесвате в нея, защо е приковала вниманието ви и докъде сте стигнали.

Няма по-хубав начин да разберем отговорите на тези си въпроси от един интересен конкурс. Така че това е: новият ни конкурс е посветен на любимата ви компютърна игра. Ако искате да участвате в него, то поиграйте на нея, ако не сте го правили отдавна, за да си спомните, а след това седнете, вземете химикалката или цветните моливи, а може и клавиатурата и ни напишете приказка или разказ за вашата любима компютърна игра. Можете просто в 1-2 страници да ни разкажете как е заглавието ?, за какво се разказва в нея, защо я харесвате. А можете и да опишете сюжета ѝ като в приказка. Ако пък не сте много на „ти“ с писането и повече ви бива в рисуването, можете просто да ни я нарисувате – можете да ни нарисувате най-интересното ниво от нея, любимият ви герой или какво представлява тя.

Звучи готино, нали? Кой би си помислил, че игрите и рисуването могат така интересно да се съчетаят. Като на конкурс естествено сме приготвили и интересни награди за трима от вас. Eдин от вас ще получи книгата: „Разгледайте отвътре: Компютри и програмиране“ от Роузи Дикинс. Книгата е също така интересна и забавна като любимата ви компютърна игра и ще ви обясни не само какви са частите на компютъра, но и ще ви даде основите по които един ден сами да можете да създадете игра. А още двама ще получат компютърната игра „Create“. Видеоиграта Create проследява проявите ви като творец и ви възнаграждава за тях. Колкото повече творите, толкова повече награди и вълнуващи предизвикателства отключвате, отваряйки в процеса на игра цяла вселена от развлечения. Оставете въображението си да се развихри, докато създавате невероятни околни среди с лесни за използване инструменти, включително анимирани обекти, текстури и дизайн, който вдъхва живот на пейзажите ви! Create е преживяване без ограничения, в което проявявате креативност и в същото време участвате във вълнуващи и дори щури изпитания, стимулиращи вашето мислене.

И накрая ако си мислите: „Хмм... интересен конкурс!“... то не само участвайте, но и благодарете на Виктория Кьосева, която ни даде идеята за него! Ние също ѝ благодарим от сърце! Иначе си знаете, за да участвате в конкурса ни изпратете вашия разказ, приказка или рисунка на имейл info@az-deteto.com заедно с вашите име, фамилия и навършени години до 6-ти май включително. 

Очакваме ви с огромен интерес!



Коментари
37 коментара

Християна Апостолова, 10 г.,

Публикувано на 04.04.2017

А ако всички игри са ни любими?

От редакцията: Тогава можеш да ни разкажеш защо са ти любими или пък за героя, който най-много те е впечатлил или за нивото, което най-много те е затруднило или пък ти е било лесно или като цяло какво ти харесва в компютърните игри.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 04.04.2017

Здравейте, днес се чувствам особено щастлива, след като прочетох за новия конкурс на az deteto. Искрено се радвам, затова, че сте харесали моята страхотна идея да направите конкурс за любимата компютърна игра на децата. Благодаря ви! Вие сте уникални!!! Знам какво ще направя сега. Сядам и започвам да творя за моята любима компютърна игра!!!

иви , ,

Публикувано на 04.04.2017

Ще участвам задължително ! Имам три въпроса: 1.Кой е крайния срок ? 2.Освен книгата ще има ли грамота? 3.Колко дълго трябва да е разказчето ни ? Благодаря ви предварително! Моля отговорете бързо!

От редакцията: Здравей, радваме се да го чуем. Срокът е до 1-ви май. Да ще има и грамоти този път. Нямаме точен обем, но е хубаво да е повече от 4-5 изречения. ;-)

Ally , ,

Публикувано на 04.04.2017

Не се обиждайте но наградата е малко тъпа.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 05.04.2017

Здравейте, изключително много съм развълнувана, че сте одобрили идеята ми, която споделих с вас за тема на нов конкурс за любимата компютърна игра на децата. Радвам се, че сте отбелязали това и при обявяването на конкурса. Вие сте уникални!!!Благодаря ви! Сега сядам и започвам да творя за новия конкурс!Пожелавам успех на всички участниците!!!

Християна Апостолова, 10 г.,

Публикувано на 05.04.2017

А може ли само рисунка?

От редакцията: Може, да.

иви , ,

Публикувано на 05.04.2017

искрени благодарности към Вики Кьосева че е дала идеята за този страхотен конкурс ще те помоля да предлагаш още такива интересни идеи

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 06.04.2017

Поздравления! Не съм вярвала че дори и идеите на децата могат да се превърнат в реалност,но благодарение на вас вече да.Искрени поздравления и благодарности за вас.Сигурна съм че и другите ще се съгласят.

вики кьосева, 12 г.,

Публикувано на 06.04.2017

Благодаря ти Иви! Аз се радвам, че идеята се е харесала и на останалите деца и на екипа на az deteto.

Християна Апостолова, 10 г.,

Публикувано на 09.04.2017

Нали казахте че ще има нов конкурс?? Аз имам две идеи: да нарисуваме какви мислим да станем когато пораснем а може и малък разказ защо искаме да работим това и рисунка за Великден защото наближава Великден.(16.04)

От редакцията: Здравей, за Великден измислихме малко по-различна идея, защото всяка година почти имаме конкурс за рисунка и не искаме да ви писнем, но пък първата ти идея е много добра. Определено ще направим и такъв конкурс. Много благодарим, че ни писа.

Станислава Попова, 8 г.,

Публикувано на 10.04.2017

Здравейте! Участвах и спечелих във фото-загадката! Мама е пропуснала номерът на кооперацията и сега изпрати писмо.Дали ще получа наградата? Сиси

От редакцията: Здравей, щом ни е изпратила писмо с номера, ще си я получиш, тя си е за теб и няма кой друг да я вземе. :-)

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 11.04.2017

Кога ще има нов конкурс.Не съм голяма фенка на компютърните игри.

Габриела Скачкова, 10 г.,

Публикувано на 11.04.2017

Здравейте!Хареса ми идеята на Вики Кьосева, но едва ли ще участвам, защото просто не ме влече, но имам идея за конкурс: Може да направите конкурс на тема на новия филм "Бебе Бос", който ще излезе след няколко седмици.В кункурса да трябва да напишем разказ, за това как бихме се чувствали,ако разберем, че братчето ни е хипер умно и таен агент и какви приключения ще изживеем заедно.Конкурсът не е много оригинален, но се надявам да ви хареса!❤

От редакцията: Здравей, на нас ни харесва и твоята. И всъщност идеята си е доста оригинална. Ще направим каквото зависи от нас да има такъв конкурс. ;-)

Ели , 9 г.,

Публикувано на 11.04.2017

А за всички ли ще има грамоти или само за печелившите!

От редакцията: Здравей, за сега сме предвидили само за наградените, но ако участниците не са много, ще има за всички, защото това означава, че ще са се осмелили да участват, което също ще си е постижение.

Мариела Димитрова, 10 г. г.,

Публикувано на 12.04.2017

Здравейте!Идеята на Вики Кьосева е много добра,но аз няма да участвам,защото аз много много не играя компютърни игри.Имам 3 идеи за конкурси: 1.Любим филм(сигурна съм,че всички са гледали филми) 2.Любима игра навън с приятели 3.Да опишем как ще изглежда идеалното великденско яйце за нас или просто конкурс за Великден.Ще се радвам да видите мойте идеи. :)

От редакцията: Здравей, виждаме всички идеи. За Великден вече сме планирали нещо, а другите ти предложения ще си ги запишем, интересни са.

Ралица Драгнева , 14 г.,

Публикувано на 13.04.2017

Здравейте, искам да попитам може ли да се направи рисунка, на която да пише текст? Искам също да благодаря на Вики за тази идея за конкурс и разбира се, на страхотни я екип на az-deteto, за осъществяването й!!!!

От редакцията: Здравей, може разбира се. Така пък ще се получи още по-интересно, поздравления за идеята. ;-)

Ивелина , 10 г.,

Публикувано на 13.04.2017

получихте ли моята изтрория

От редакцията: Получихме я.

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 14.04.2017

Ще има ли конкурс (пак) на: Мега чудесата на Калинката и Черния котарак?

От редакцията: Може би да, имаме такива планове.

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 17.04.2017

Може ли и рисунка и история? Може ли да си измисля историята?

От редакцията: Може, но нека има общо и с някоя компютърна игра. :-)

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 30.04.2017

Получихте ли приказката ми? Изпратих я на 30 април.

От редакцията: Получихме я, да, не се притеснявай.

Вики Кьосева, ,

Публикувано на 04.05.2017

кога ще обявите печелившите

От редакцията: На 9-ми май.

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 09.05.2017

Кока ще обявите печелившите? Моля отговорете! Благодаря предварително!

От редакцията: Здравей, признаваме наистина този път се изложихме малко с конкурсите, но обещаваме най-късно на 14-ти ще бъдат обявени. Благодарим ти за търпението. Стараем се, но понякога и при нас не се получават нещата, както сме ги планирали.

вики кьосева, 12 г.,

Публикувано на 10.05.2017

Днес е 10, но още не сте обявили печалившите.

От редакцията: Да, така е. Съжаляваме за забавянето, стараем се.

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 17.05.2017

Извинете, но днес е 17 а още не виждам резултати. Очаквам ги с нетърпение.

От редакцията: Вече ги има. :-)

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 25.05.2017

Кога ще дойде наградата ми?

От редакцията: В началото на следващата седмица.

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 31.05.2017

Извинете, но началото на седмицата е сряда, а днес е сряда. Кога ще дойде наградата?

От редакцията: Така е, права си. Проверяваме какво става с пратката и ще ти кажем пак, когато разберем. Но ще получиш наградата си при всички положения.

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 01.06.2017

Благодаря за бързия отговор!

Мерлин Ибрям, 7 г.,

Публикувано на 06.06.2017

Здравейте! И ние не сме си получили все още подаръка.

От редакцията: Здравей, благодарим, че писа ще проверим и ще го получиш до края на седмицата вече със сигурност.

Мерлин Ибрям, 7 г.,

Публикувано на 06.06.2017

Благодаря!

Кирил Димов, 12 г.,

Публикувано на 09.06.2017

Аз все още не съм получил своя подарък :(

От редакцията: Здравей, изпратен е. По-късно ще проверим по кода на пратката докъде е стигнал и ще ти пишем по имейла. :-)

Кирил Димов , ,

Публикувано на 11.06.2017

Благодаря :)

Кирил Димов , 12 г.,

Публикувано на 13.06.2017

Получих наградата си много ви благодаря за нея! Много се зарадвах на фигурката, която е уникално готина, а и не я очаквах! Благодаря!

Мерлин Ибрям, 7 г.,

Публикувано на 13.06.2017

Здравейте!Още не сме получили подаръка!

От редакцията: Здравей, малко по-късно ще проверим по кода на пратката какво пише за нея. Но другите вече ги получиха, така че молим ако можеш да отидеш с някой възрастен до най-близкия пощенски клон и да попиташ. Пратката е на твое име, би трябвало да е пристигнала вече. Ако има някакъв проблем ни пиши отново.

Мерлин Ибрям, 7 г.,

Публикувано на 16.06.2017

Здравейте!Сега си получих подаръка.Благодаря много!

Мерлин Ибрям, 7 г.,

Публикувано на 16.06.2017

Здравейте, вече Ви писах, но не ми отговорихте. днес си получих подаръка.Благодаря много!

От редакцията: Здравей, благодарим, че ни писа. Понякога не отговаряме веднага, а след няколко часа. Стараем сме да сме бързи, но се случва и да не се получи винаги. Радваме се, че си я получила, надяваме се да ти харесва и ще те очакваме отново. ;-)

Галена Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 14.07.2017

Ако изкате можете да направите конкурс на тема- "Неверогятният свят на Гъмбол,,

иви , 7 г.,

Публикувано на 15.07.2017

браво обичам да правя игри

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град