За родители

Начало | За родители | В детските градини в Габрово ще обучават по метода Монтесори

В детските градини в Габрово ще обучават по метода Монтесори

Аз детето | 2018-01-24

В детските градини в Габрово ще обучават по метода Монтесори

Децата в първа група във всички детски градини в Габрово ще се обучават чрез Монтесори педагогика. Това ще се случи от следващата учебна година 2018/19, съобщават от Община Габрово. Предстои подготвителен период, за който са заделени 90 000 лв. в проекта на бюджет на Община Габрово за 2018 г. Средствата ще бъдат разходвани за обучение на учители и персонал, купуване на материали за учебния процес и оборудване на залите, където ще се преподава по метода на Монтесори.

Припомняме ви, че в детска градина „Мечо Пух“ за първи път се използва новия метод през настоящата учебна година 2017/18 в две групи. В детската градина въвеждат метода, защото искат да приложат нещо различно и иновативно в работата си, а обучението да бъде по-интересно, по-лесно и в същото време да носи знания и радост на децата. Учителите изкарват следдипломна квалификация в СУ „Св. Климент Охридски“, закупуват се материали за работата на децата по Монтесори педагогиката. Това споделя директорката на ДГ „Мечо Пух“ Силвия Митрофанова.

Една от причините, поради която в ДГ „Мечо Пух“ избират да въведат Монтесори педагогиката, е работата с родителите. Методът изисква правилата да се спазват от абсолютно всички – от родители, деца и учители. Ако родителите не подкрепят учителите, неглижират поставянето на правилата и не изискват тяхното изпълнение вкъщи, те няма да видят ефекта от обучението. Децата обичат реда, защото той им създава сигурност. В габровската детска градина учители и родители са обединени от обща цел – обучението и възпитанието на децата. Те не се конкурират и не си прехвърлят отговорности, а работят заедно.

Източник на информацията: gabrovodaily.info



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град