игри за навън

Начало | игри за навън | Три страхотни игри за басейна

Три страхотни игри за басейна

Аз детето | 2022-06-17

Три страхотни игри за басейна

Уикендът наближава и се очертава времето да е страхотно. Нито прекалено горещо, нито пък прекалено студено... Просто идеално, каквото между другото ще е и самото лято, с няколко дни изключения. Така че се пригответе за много летни приключения – море, планина, разходки в парка... и всичко най-хубаво на този свят. Дори и мама и татко да не са все още в отпуск и да сте планирали подобни прекрасни почивки за малко по-натам, това пък въобще не означава, че не можете още сега да си осигурите едно лятно и мокро забавление. За целта просто отидете на басейн. Това е лесно и достъпно. Басейн има в почти всяко населено място. А пък нищо не пречи ако имате и надуваем такъв. А за да стане купонът още по-истински, сега ще ви предложим и три страхотни игри, които могат да се случат само в басейна и които ще ви помогнат да се забавлявате както никога досега!

Готови ли сте за басейн парти?

Първата игра е за любителите на рицарите и дуелите. Да, можете да си играете на рицари в басейна и колкото и странно да звучи, дори е по-безопасно, отколкото ако сте на твърда земя. За целта естествено трябва да имате и мечове. Тях ще си направите сами, като най-опитния и смел рицар. За целта ще ви трябва една мека тръба. Не сме сигурни точно как се казва на български, но на английски се нарича „pool noodle“ и се продава и у нас в повечето магазини. Виждали сме я с очите си. Ще ви трябва също и сребърно тиксо и малко черен изолирбанд. Какво правите? Режете тръбата, тя е много мека, така че е лесно на две равни части. Единия и край облепяте със сребристо тиксо. Някъде около една педя нагоре. От едната страна на тиксото и от другата залепяте една линия черен изолирбанд. Можете след това да добавите и няколко кръгчета и чертички от него за детайли на меча и сте готови за битка. Нали не забравихте да измислите и имена за мечовете си?

Мечовете не са ви много по вкуса? Няма проблеми! Какво ще кажете за интересни водни бомбички. За тях ще ви трябват няколко гъби за баня с различен цвят, ножици и ластик. Правят се дори по-лесно от мечовете. Разрежете всяка гъба на няколко парчета по дължина. След това ги съберете едно до друго и по средата ги закрепете с ластик. Хубаво е да комбинирате цветовете за по-весело настроение. Накрая леко огънете надолу гъбите от двете страни на ластика и сте готови. Можете да влезете в басейна и да ги използвате за всичко, да се замеряте един друг, да видите кой ще хвърля най-далече и каквото още се сетите!

За любителите на по-кротките игри имаме нещо наистина интересно. За това последно предложение е необходимо малко повече време, но пък всяко усилие и чакане си струва. Вземете старите мидички, които са ви останали от миналата година или пък някакви камъчета. Нарисувайте по тях рибки, слънца, цветя, диаманти, рубини и всичко, което можете и ви се струва красиво. Знаете ли, че дори и тази част от подготовката си е супер забавна. След това изчакайте малко боята да изсъхне и сте готови. Разбира се вземете си по-специална, а не водна, защото знаете басейн... водна боя... След което просто ги хвърлете на дъното на басейна и започвайте да се гмуркате за съкровищата. Можете да ги хващате просто за удоволствие или да си направите състезание кой ще извади най-много. Разбира се ако не можете да се гмуркате или не искате това също не е проблем – поставете ги в плитката част на басейна или просто ги направете от други материали, които да плуват на повърхността и сте готови.

Желаем ви вълшебни басейнни преживявания!

По материали от What`s Up Moms, снимки Az-deteto.bg



Коментари
1 коментар

gabriela ilieva, 7 г.,

Публикувано на 30.07.2017

interesno

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град