спорт

Начало | спорт | Спортувайте и се забавлявайте! Запишете се за „Маратон на приятелството“ Плевен!

Спортувайте и се забавлявайте! Запишете се за „Маратон на приятелството“ Плевен!

Аз детето | 2017-04-13

Спортувайте и се забавлявайте! Запишете се за „Маратон на приятелството“ Плевен!

За четвърта поредна година в Плевен на 21-ви май ще се състои най-атрактивното спортно събитие, което ще събере в красивия северозападен български град стотици почитатели на активния начин на живот, както от страната, така и от чужбина. В „Маратона на приятелството“ тази година участниците ще могат да се състезават в една от следните четири категории: маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км).

За втора година в рамките на събитието се предвижда и специален детски маратон, който цели популяризиране на здравословния начин на живот и у най-малките. Състезанието е отворено както за професионалисти, така и за любители и всички, които искат да се заредят със спортен дух и добро настроение. Желаещите да се включат в надпреварата могат да се регистрират онлайн на адрес: http://plevenmarathon.com/registration/.

Събрало над 300 участници от 17 държави в миналогодишното си издание, тази година събитието отчита още по-голям интерес. Почти два месеца преди старта, вече са се регистрирали десетки любители на бягането от страната и чужбина. Всеки от финиширалите участници в дългите дистанции ще получи дизайнерски медал на маратона. Ще има парични премии за победителите и атрактивни награди от спонсорите. Традиционно, Маратон Плевен ще прегърне и нова благотворителна инициатива, подробности за която организаторите ще разкрият съвсем скоро. През 2016 г. в рамките на дарителската кауза, се събраха 2000 лв от дарения и продажба на брандирани тениски на маратона, които бяха предоставени за финансиране на първата открита фитнес площадка в Плевен. Спортното съоръжение ще е напълно безплатно и на разположение за ползване от всички жители и гости на града, а официалното му откриване ще се състои непосредствено преди началото на тазгодишния маратон.

Всеки, който желае да се включи в актуалната дарителска кауза за 2017 може да го направи, като дари при регистрацията или закупувайки тениска в деня на състезанието. Любопитна новост тази година е и осъществяването на документален филм за състезанието, чиито цели са популяризиране на събитието и град Плевен на национално и международно равнище. Плевенският маратон има три звезди за качество като шосейно състезание, присъдени от Европейската федерация по лека атлетика, и е включен в годишния състезателен календар на федерацията. Той е част и от румънската верига от исторически маратони – регистрирани са над 30 румънски бегачи.

Основните цели на „Маратон на приятелството“ са насърчаване на активния начин на живот, привличане на професионални и непрофесионални спортисти от цял свят в регионалния северозападен град, както и популяризирането му като атрактивен спортен туристически център. Доброто настроение и приповдигнатият празничен тонус са гарантирани!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град