новини детски

Начало | новини детски | Спортни занимания в ПУ “П. Р. Славейков” – Плевен за Международния ден на младите хора

Спортни занимания в ПУ “П. Р. Славейков” – Плевен за Международния ден на младите хора

ПУ "П. Р. Славейков", Плевен | 2009-08-11

Спортни занимания в ПУ “П. Р. Славейков” – Плевен за Международния ден на младите хора

Послание на Милен Наков, директор на Помощно училище “П. Р. Славейков” към младите хора на България:

Мили млади хора,
Живейте и се радвайте на живота!
Макар и да е много труден, осмисляйте го, дарявайте обич и разбиране на хората около вас. Те го заслужават! И вярвайте, че един ден ще бъдете богато възнаградени за лишенията, за красотата и любовта, която сте дали на нуждаещите се. Нека заедно да вървим и да бъдем в радостните и мрачните дни на живота!

По случай 12 август – Международен ден на младите хора, Милен Наков, директор на Помощно училище “П. Р. Славейков” – Плевен, организира спортна инициатива под мотото “Потребността ни е обща, пътят ни е един, трябва заедно да вървим!”.
Благородната инициатива получи подкрепата на БАЛИЗ – Плевен, с ръководител Габриела Аспарухова и Националната мрежа за хора с увреждания в лицето на г-н Христо Вътев.

В парк “Кайлъка” ще се съберат малки и големи, които ще се състезават в игрите по Боче. Спортът подготвя децата със специфични образователни потребности, а и не само тях, за пълноценен живот, развива интелектуалните възможности и комуникативните им способности, тяхната индивидуалност и самостоятелност. Спортът и успехите в него дават на участниците нови възможности за радостни изживявания и за социални контакти, защото състезавайки се те се забавляват, създават приятелства и са заедно.

Всички участници ще имат възможността да получат автограф от ученичката от Помощното училище Тоня Костова, която завоюва четвъртото място на Световните летни Спешъл Олимпикс игри, Шанхай, Китай, 2007 г. А също така взе участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в Айдахо, САЩ, 2009.



Коментари
2 коментара

Петя Петрова, 15 г.,

Публикувано на 02.11.2009

това е моето училище и си го обичам и моите приятели и саучиници

ЯРОСЛАВ КИРИЛОВ, 21 г.,

Публикувано на 18.04.2010

ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯТ ДУХ И ВИНАГИ РАДВАЙТЕ СВОИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ СЕБЕ СИ И ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ ЗАМЕН ВИЕ СТЕ УНИКАЛНИ .

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град