новини детски

Начало | новини детски | Спортът – достъпен за всички деца

Спортът – достъпен за всички деца

Аз детето | 2011-04-28

Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“ организира за втора поредна година спортни празници с участието на възпитаниците на домове за деца, лишени от родителски грижи, под наслов „Спортът – достъпен за всички деца“.

Проявите са включени в годишната програма на БСФДЛРГ и са част от четирите зонални турнира, предшестващи Шестнадесетия национален шампионат за деца, лишени от родителски грижи, който ще се проведе на 15 декември 2011 г. в София. Първият турнир ще се проведе на 29 април в Габрово, а следващите са на 17 май в Стара Загора, 3 юни в Русе и през октомври в Благоевград.

В рамките на празниците ще се организират:

  • Състезания по пет вида спорт (баскетбол, бадминтон, тенис на маса, лека атлетика и мини футбол), в които ще се състезават възпитаниците на домовете.
  • Културна програма с изпълнения на възпитаниците на ДДЛРГ и деца от училищата от града домакин.
  • Среща с именити наши спортисти – настоящи и бивши световни и олимпийски шампиони и рекордьори.
  • Раздаване на просветни материали засягащи здравната култура на децата от домовете.

Сценарий за провеждане на спортния празник:
10.00 часа – техническа конференция и теглене на жребий
10.30 ч. – Начало на състезанията.
14.30 ч. – Край на състезанията
14.45 ч.- Награждаване на победителите и начало на културната програма с изпълнения на възпитаниците на ДДЛРГ и деца от училищата от града домакин – участват кмета и представители на общината, известни спортисти, световни и олимпийски шампиони.
16.00 ч. – Закриване на спортния празник.

Спортният празник в Габрово ще се проведе в спортната зала на стадионХристо Ботев“, като участие ще вземат възпитаниците на ДДЛРГ „Христо Райков“ град Габрово, ДДЛРГ „Никола Вапцаров“ град Роман, „Велика и Георги Ченчеви“ град Севлиево, ДДЛРГ гр. Стражица, ДДЛРГ „Параскева Нейкова“ гр. Ловеч, ДДЛРГ „Христо Ботев“ с. Ново село, както и деца от средните и основните училища, намиращи се на територията на Град Габрово.
Поканени да наградят победителите са кмета на Габрово господин Николай Сираков, Ганка Ненова – нач. отдел „Здравеопазване и спорт“ община Габрово, Таня Горанова – световна и вице световна шампионка по спортна акробатика, Христо Радев – двукратен Балкански шампион по бокс и Михаил Кьошев – призьор от Европейски и Балкански първенства по лека атлетика.

Запишете се за детския велокрос във Варна



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град