любими герои

Начало | любими герои | Слонът Елмър ни учи, че не е лошо да си различен!

Слонът Елмър ни учи, че не е лошо да си различен!

Аз детето | 2017-06-19

Слонът Елмър ни учи, че не е лошо да си различен!

Знаете ли по какво най-добре ще различите един слон – по хобота му и разбира се по характерния му сив цвят. Без значение дали е малък или голям, млад или стар, африкански или азиатски, слонът винаги е сив и така е още от Ледената епоха насам. Това обаче се променя, когато в света се появява един по-специален слон на име Елмър. Вероятно е да не успеете да различите азиатски от африкански слон, но Елмър винаги ще го познаете! Защо ли – много просто той не е сив, той е тотално необикновен и доста.. кариран. При това с различни цветове, по-цветен е дори от дъгата. Ако кажем, че Елмър е син, жълт, бял, червен, че дори и розов на цвят слон ще сме прави във всички случаи, защото той има от всички тези цветове.

Роден още през далечната 1968 година под умелото перо на детския писател Дейвид Маккий, Елмър и досега радва хиляди малки и големи от целия свят. Доказателство за това е, че книжките са преведени на над 40 езика и продължават да бъдат издавани в още държави по света. И няма нищо чудно в това, макар че е най-различният слон в света, Елмър умее да прави всички около него щастливи. Е, вярно, че понякога е изморително да бъдеш различен и затова слончето понякога се пребоядисва в сиво, за да успее да се слее със стадото слонове, но пък това никога не води до нищо добро, защото животът става скучен. И защото е хубаво да си различен! Това ще разбере всеки, който прочете за приключенията на Елмър!

Да не говорим, че чрез своите приключения карираният слон ще ви научи и на още куп полезни неща, като например, че много по-ценно от получаването на подаръци е подаряването им, както и че не трябва да се преструваш на някой друг, защото си специален такъв, какъвто си. Да не говорим, че Елмър умее да пуска и много шеги, особено когато докато се оглежда в езерце на разходка в джунглата решава да спретне най-забавния номер в света. Елмъровден, така го нарича той. В деня на шегата всеки се оказва шарен Елмър и никой не може да познае кой кой е! Забавно, нали?

Естествено Елмър и Дейвид Маккий са ви приготвили още толкова забавни приключения, които можете да откриете сами, само ако прочетете книжките за карирания слон. Авторът е илюстрирал прекрасно всички книжки, като по този начин те са интересни и за най-малките и за по-големите от вас. Стават за четене на път, преди лягане и навсякъде другаде! Благодарение на Елмър освен докато се забавлявате неусетно ще научите и какво е толерантност, колко важно е да бъдеш добър приятел, да си съпричастен с проблемите на останалите и най-важното: няма нищо лошо в това да си различен! Всеки е различен по един или друг начин и точно това прави света, в който живеем така интересен!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град