приказки от деца

Начало | приказки от деца | Сънчовците – I част

Сънчовците – I част

Мартин Игнатов | 2010-05-03

Сега ще започне приключението на детето Дани и неговият Сънчо, но преди това да ви разкажа за сънчовците и Дани.

Дани беше 10 годишно момче, което не си учеше уроците никога и беше грубиянин. Биеше децата в училище и крадеше джобните им. Въпреки че беше само четвърти клас, беше способен да набие седмокласник, понеже беше тренирал дълго време карате, бокс и прилагаше всичко на другите деца. Той нямаше приятели. Всички бягаха от него. А хората в квартала казваха, че родителите му са възпитали дявол. Той дори не почиташе родителите си. Лъжеше ги, отмъщаваше им, но не можеше да стори нищо на едрата тайна ръчица. Нито да я спре, но болката отминаваше и отново Дани ставаше грубиян. Всичко се промени, след като срещна неговият Сънчо. А какво са сънчовците?

Сънчовците са джуджета, високи около метър. Те определят сънищата на всеки. Тежко и горко на този, който му се падне Сънчо с характера на Дани. Той щеше да сънува кошмари по цели нощи. Дани имаше късмет. Не случайно неговият Сънчо се казваше Добродушко.
Добродушко беше различен. Всички сънчовци бяха само с един цвят. Един беше целият зелен, друг черен, друг червен, но освен един цвят по тялото им не можеше да се забележи друг цвят. Добродушко имаше над 5 цвята по тялото си. Затова го почитаха. В Съчковия (така се казваше техният свят) сънчовците не се раждаха от родители като нас. При тях имаше над един милион вулкани, но те не бяха бедствие. Когато вулканите изригнеха, от тях излизаха яйца на Сънчовци. Тези Сънчовци се излюпваха след определено време без грижите на никой. Но имаше още едно различно нещо в тях. Ние се раждаме бебета, а те веднага се излюпват възрастни Сънчовци и в същото време, щом се е родил някой на Земята, той вече е човекът на излюпилият се в същото време Сънчо. Така се случи и с Дани. От мига на раждането си, Добродушко беше неговият Сънчо, но в сънищата си Дани е просто кротко агне, а в реалността е подивял овен.
Скоро Добродушко също щеше да разбере това.

Сънчовците – II част



Коментари
1 коментар

vel , ,

Публикувано на 03.05.2010

ехааа чакам II част!!! ВСЕ така

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град