новини детски

Начало | новини детски | Работилница за малки програмисти и артисти отваря врати в София

Работилница за малки програмисти и артисти отваря врати в София

Аз детето | 2018-01-25

Работилница за малки програмисти и артисти отваря врати в София

От 3 до 6 февруари, в София, ще се проведе първият практически курс за ученици между 8 и 12 години, които изявяват интерес и желаят да придобият умения, както в сферата на роботиката и програмирането, така и в областта на видеомонтажа и дигиталните изкуства.

Четиридневното полудневно събитие с иновативна концепция, е интересно с факта, че обединява двете дисциплини – технологии и изкуство и поднася полезни знания и умения във вид на игрови занятия.

Първата тема, „роботика“, включва теория и практика по механика и конструиране на робот; същност и начини на използване на сензорите; блоково програмиране и задаване на кратки задачи към робота. Темата „дигитални изкуства“ пък ще въведе любознателните участници в същността на видеомонтажа и ще ги запознае със софтуер за обработка на видео. Целта е по време на курса, децата да се научат да изграждат сториборд и да монтират видеоклип.

Курсът се организира от образователен център „Технократи“ в партньорство с школа по изкуство и дизайн за деца LittleMakers и ще се проведе в пространството на Move.bg (ул. „Сердика“ 20) по време на междусрочната ученическа ваканция.

„Специално за междусрочната ваканция, искахме да разширим курса ни по роботика с по-артистична тема. След среща с нашите партньори обсъдихме как бихме могли да включим дигиталните изкуства, за да стимулираме още повече креативния процес и ето, че това е вече факт. В нашата работа сме установили, че понякога родителите не подозират за уменията и интересите на децата си, докато не им се предостави поле за изява.“, коментира Ивайло Бонев, съосновател на „Технократи“.

Повече за условията за участие и за записвания вижте тук!

Снимка: организаторите



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град