новини детски

Начало | новини детски | Проект "Антириск защита"

Проект "Антириск защита"

Никола Николов, Попово | 2008-02-25

Здравейте приятели,
казвам се Никола Недков Николов и съм ученик от 3а клас на ОУ“Любен Каравелов” гр. Попово. Искам да ви разкажа за един проект, по който работим с моите приятели от класа във връзка с Националната олимпиада по гражданско образование – 2007/2008 год.
Проектът се нарича“Антириск защита” и е насочен към това децата в моя град да са информирани за това какви са опасностите в глобалната мрежа, какво е рисково поведение в Интернет и как да се предпазват.
Целта на проекта е всеки път, когато някое дете влиза в Мрежата, заедно с антивирусна програма, която активира, за да предпази компютъра си, да активира и своята Антириск защита, за да предпази себе си. “Антириск защита” не е компютърна програма, а е изградена от знания за това какво е рисково поведение в Мрежата и какви правила да спазваме, за да сме в безопасност.
В час на класа поговорихме за Интернет за това какво е рисково поведение в Интернет и какви правила трябва да спазваме, за да е активна нашата антириск защита. Изработихме табла за класната стая“Рисково поведение в Интернет е когато...” и“Антириск защита”.
С помощта на родителите изработихме листовка“Антириск защита” която разпространихме сред децата в училище и в компютърните ни кабинети. А с помощта на социалните работници от отдел“Закрила на детето” Община Попово листовката ще стигне и до деца от другите училища в града.
Обръщам се към вас, защото знам че вие също работите много за безопасността на децата в Интернет. Много ми се иска чрез сайта“Az deteto.com” нашата листовка да стигне до всички български деца, които влизат в сайта. Моля ви, ако е възможно да я публикувате и така любимият ни детски сайт да стане част от нашия проект. С нетърпение ще очаквам отговор, дали това е възможно.
Пожелавам здраве и успех на целия екип на“Az deteto.com”



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град