сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Подарък за мама с лавандулова свежест

Подарък за мама с лавандулова свежест

Аз детето | 2018-03-06

Подарък за мама с лавандулова свежест

8 март – Международният ден на жената наближава все повече и повече. Надяваме се, че вече сте измислили какво ще подарите на най-важната жена в живота на всяко дете – мама! Знайте от нас, че дори една картичка ще е много мил жест и мама несъмнено ще го хареса! За нея няма да е толкова важен самият подарък, колкото фактът, че сте се сетили за нея! Ако все пак искате наистина да направите нещо мило и приятно за мама, то ще ви предложим една занимателна, лесна и приятна идея, която ще ѝ достави прекрасно удоволствие и ще направи времето, което отделя за себе си наистина специално. С този подарък мама ще се чувства много важна, а вие ще ѝ покажете, че наистина е такава! Цялата идея е да направите лавандулови бомбички за вана или за под душа! Интересно, нали? Тогава да започваме!

Ще ви трябват:

  • душ гел с аромат по ваш избор
  • няколко стръка лавандула – може прясна, а може и просто сушени цветове
  • половин супена лъжица царевично нишесте
  • половин супена лъжица сода за хляб
  • 3-4 супени лъжици вода
  • лилав оцветител за храна
  • силиконова форма за мъфини или пък форма за лед
  • купа

Ето и как да направите специалния подарък:

В купата сипете царевичното нишесте и содата и ги разбъркайте. Към тях добавете около 4 супени лъжици от душ гела и отново разбъркайте, докато всичко се смеси хубаво. В този момент сместа може да изглежда течна и на бучици, но това въобще не е проблем. Сега идва ред и на ароматната част. Накъсайте прясната лавандула и я сложете вътре или пък просто добавете сухи цветове. Колкото повече сложите – толкова по-интензивен ще бъде ароматът, но все пак не прекалявайте.

След това към сместа добавете и една супена лъжица вода, докато разбърквате. Така правете и с останалите четири. Разбърквайте и добавяйте едновременно. Целта е да се образува смес, която да прилича на паста за зъби. Ако ви се струва, че тя все още е прекалено течна просто добавяйте още сода за хляб, докато се получи.

После по желание добавете и оцветител за храна, за да станат бомбичките цветни, но ви казваме, че и без него също ще са си красиви.

Накрая с помощта на лъжицата с която сте разбърквали, напълнете форма за мъфини или такава за лед със сместа. Хубаво е да слагате по една лъжица, след това да притискате и пак да слагате, за да може формичките да се напълнят плътно и хубаво! След като сте готови поставете бомбичките във фризера за поне един час, за да се втвърдят. Накрая остава да ги извадите, да ги сложите в красива кутийка или пък да ги опаковате една по една в хартия, да сложите панделка и сте готови!

Само напомнете на мама, че е добре да ги съхранява в хладилника, за да може да ги използва, когато си поиска.

П.п.: От това количество материали стават около 8-9 бомбички, което за нас е абсолютно достатъчно за един хубав подарък за 8 март!

Още интересни идеи за празника можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град