спорт

Начало | спорт | Първи турнир по ускорен шахмат за деца ще се проведе в София

Първи турнир по ускорен шахмат за деца ще се проведе в София

Аз детето | 2017-03-23

Първи турнир по ускорен шахмат за деца ще се проведе в София

Първи турнир по ускорен шахмат за деца „Купа „Евро София“ ще се проведе на 25 март 2017 година. Организатори на турнира са Шахматен клуб „Шах XXI“, Шахматен клуб „НСА“ и БФШахмат. Турнирът е с начален час 9:30 часа и всички деца, желаещи да вземат участие, могат да се запишат и на място в конферентната зала на Бизнес център „Еврохолд“ на бул. Христофор Колумб 43 в град София.

Турнирът ще се проведе в 7 кръга по швейцарската система и е разделен на два под-турнира: Турнир „А“ за деца до 14 години и Турнир „Б“ за деца до 10 години. Турнирът има за цел да популяризира шахматната игра сред подрастващите, като игра която дава възможност за развитие на логическото мислене, дисциплината и концентрацията. Шахматът като спорт, в който ръка си подават мисълта и съобразителността, импровизацията и въображението, решителността и творчеството. Шахматът като спорт и като игра, като завладяващ и занимателен процес.

Организаторите са подсигурили награди и лакомства за всички участници, много изненади и торта за малчуганите. За победителите ще има купи, медали, грамоти и много предметни награди. Организирана е и томбола, която да зарадва и децата, и родителите им.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град