Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Още 5 грешки при зареждане на смартфона, които да спрете да правите веднага

Още 5 грешки при зареждане на смартфона, които да спрете да правите веднага

Аз детето | 2020-06-15

Още 5 грешки при зареждане на смартфона, които да спрете да правите веднага

Предполагахте ли, че начинът, по който зареждате телефона си, може да бъде решаващ не само за сметките за ток и безопасността, но и за живота на батерията. Колкото и модерни да ви се струват батериите на смартфоните всъщност са най-изостаналите в технологично отношение. Да, доказано е с множество изследвания. Това обаче, което най-вече ни засяга нас е, че използваните днес батерии на телефона се базират на определен брой цикли на зареждане и за да издържатт по-дълго, се препоръчва никога да не ги зареждате до 100% или да ги изтощавате до 0%. Има обаче и още няколко грешки, които всички правим, а е добре да спрем още сега. Затова споделяме с вас няколко съвета за правилния начин за зареждане на телефона, така че можете да го използвате по възможно най-добрия начин, възможно най-дълго време и да избегнете всякакви опасности.

Зареждате телефона си и когато батерията е над 20%

Постоянното зареждане на смартфона е голяма грешка, защото това е един от основните начини по който вредите на батерията. Според експерти ако допускате тази грешка батерията ще издържи двойно по-малко от предвиденото от производителя. За да не се случи това най-добрият начин е да включвате смартфона в тока, само когато е наистина необходимо: това означава, когато заряда е под 20%, но задължително над 5%.

Оставяте телефона с калъфчето, докато се зарежда

Да, знаем, че е много досадно да го махате всеки път, а и нали уж работата му е да защитава устройството ви. Е, не и когато го зареждате! Един от основните врагове на батериите е топлината и зареждайки телефона с калъф той затопля още повече всичко и държи топлината точно върху батерията. Това води до допълнително нагряване на батерията и други вътрешни компоненти на телефона. Затова преди да включите телефона си в тока, махнете всичко излишно, за да оставите батерията да „диша“.

Използвате неподходящи зарядни

Добре е да знаете, че фактът, че смартфонът се включва в някое зарядно и се зарежда изобщо не означава, че не му вредите. Всеки телефон има съвместимо зарядно устройство, което не трябва да бъде заменяно с друго на друга марка или такова, което е било предназначено за друг модел. Ако не използвате правилното зарядно, мощността на енергията, предавана на батерията, може да бъде твърде силна или твърде слаба. Това може да доведе до прегряване или наистина бавно зареждане. Най-доброто зарядно за вашия телефон е това, което сте получили с него, когато сте го купили. Ако сте го счупили или сте го загубили, винаги можете да купите ново, но трябва да сте сигурни, че е предвидено за същия модел смартфон.

Използвате всякакви приложения в помощ на батерията

Безплатните приложения могат да бъдат полезни за проследяване на работата на батерията ви, но трябва да внимавате кои от тях използвате. Приложения, разработени от неизвестни източници и неодобрени от производителите на смартфони, могат да навредят на батерията, да заемат излишна памет и да направят още куп бели на устройството ви. Затова преди да използвате приложение, винаги трябва да проверите източника, за да видите дали то е надеждно.

Зареждате телефона от компютър

Компютрите често се използват за зареждане на телефони, но не само отнема повече време, отколкото използването на обикновени зарядни, но и не активира опцията за бързо зареждане на батерията. Освен това през USB се подава много по-малко ток и напрежение, а това рано или късно ще навреди на батерията. Затова ако искате да зареждате смартфона си по-бързо и по най-добрия възможен начин, винаги трябва да използвате нормално зарядно.

Знаете ли за други неща, които трябва да избягвате, които да добавим в този списък? Молим, кажете ни в коментарите!

Останалите пет грешки можете да прочете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град