новини детски

Начало | новини детски | Онлайн куиз предизвиква тийнейджъри в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Онлайн куиз предизвиква тийнейджъри в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Аз детето | 2019-07-20

Онлайн куиз предизвиква тийнейджъри в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Тийнейджърите и младите хора във Враца могат да се включат в две предизвикателства, които Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца отправя към тях.

Всеки от любителите на книгите и киното ще може да провери колко голям почитател на „Игра на тронове“ е, дали познава добре сюжета в екранизираната версия на книжния хит от поредицата „След“ и колко любопитни факти се крият около видеоигрите. Въпросите ще бъдат зададени под формата на онлайн Book Quiz. Първото издание започна на 16 юли и ще се провежда четири поредни вторника, до 6 август включително. Всяка седмица любителите на книгите и младите киномани ще могат по забавен начин да отговарят на въпроси, свързани с тийн книги, художествени персонажи, анимационни и герои от онлайн игри и да научават любопитни факти, свързани с четенето и книгите. Играта е подходяща за деца над 7 години. Ще се провежда чрез онлайн платформа през смартфони и таблети в Детски отдел. Начален час 16 ч.

Втората провокация, насочена към подрастващите е играта „Вълшебно пътешествие сред чудесата на света“. Целта е под формата на интерактивна разходка и решаване на загадки участниците да научават любопитни факти за чудесата на света. Инициативата е подходяща за деца над 7 години и ще се провежда в Детски отдел в дните 15, 22 и 29 август. Начален час 16 ч.

Програмата на „Лято в библиотеката 2019“ продължава и с детска читалня, подходяща за децата от 0 до 10 години. Провежда се всяка сряда с начален час 10 ч.

На 22 юли /понеделник/ ще се проведе второто будителско ателие във връзка с конкурс за литература и изобразително изкуство на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето“. Срещата започва от 10 ч. в Детски отдел. Творческият конкурс е иницииран от Врачанската света митрополия, съвместно с Областната администрация – Враца и Регионалното управление на образованието – Враца. В него могат да участват деца и ученици от Врачанската епархия на възраст от 5 до 19 години.

Всеки петък в библиотеката се провежда и работилница за „Приказни игри“.

Всички инициативи са безплатни.

Посещенията за групи се организират с предварително записване на място в библиотеката, по телефон: 0878 236 263 или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град