новини детски

Начало | новини детски | Новата учебна година ще започне присъствено

Новата учебна година ще започне присъствено

Аз детето | 2020-06-26

Новата учебна година ще започне присъствено

Министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи днес по БНТ, че новата учебна година ще започне на 15 септември и присъствено, както е заложено в графика на ведомството. Изявлението му бе по повод спекулациите, че следващата учебна година може да стартира на 1 септември. Въпреки това нещата остават динамични и все още има много неясноти. Министърът неведнъж е изтъквал предимствата на онлайн обучението, но е и заявявал, че нищо не може да замени присъствието в класните стаи и директния контакт между ученици и учители.

Електронното обучение ще остане наша аварийна алтернатива. Ние предложихме промени в закона, което ще го позволи, но тъй като пандемичната ситуация продължава, следващата година ние ще бъдем готови с различни варианти на превключване. Това, което в други държави направиха с частично присъствен процес, не дава достатъчно аргументи да бъде избрано. Причината е, че ползите за децата са малко, тъй като е много трудно за реализация в нашата действителност“, каза просветният министър.

В негово присъствие днес бе утвърден и приемът в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора. Учебното заведение ще започне дейността си с 2 паралелки по 26-28 ученици в 8 клас. Ученици ще се приемат от цялата страна, а при запълването на общежитието на гимназията, децата ще бъдат разпределени в останалите общежития в града.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град