покани

Начало | покани | Нов български университет кани малки любопитковци на февруарски работилници „Играя и зная“

Нов български университет кани малки любопитковци на февруарски работилници „Играя и зная“

Аз детето | 2017-01-30

Нов български университет кани малки любопитковци на февруарски работилници „Играя и зная“

Нали знаете, че светът ни е пълен с вълшебни и интересни неща, които просто си седят там и чакат да ги открием и че ученето е най-интересното нещо, което всеки (и дете, и възрастен) може да прави всеки ден и това никога няма да ви омръзва. Не говорим само за уроците по математика или всички онези исторически факти, които трябва да запомните за следващия тест. Пък дори и това да е, то може да е приятно и забавно. Не вярвате ли, тогава защо не се запишете на февруарските работилници „Играя и зная“, които студенти от Нов български университет организират специално за вас. Те ще ви обучават, докато се забавлявате заедно при това напълно безплатно. Единственото, което трябва да направите е да се запишете за участие на телефон 02/8110296 от 9.00 ч. до 17.30 ч. всеки делничен ден. Само вижте какъв чуден избор от дейности са ви приготвили милите какички и батковци. Интересно и забавно!

Можете да си освободите само един час от 4-ти февруари и да се подготвите за интересна игра с думи, мимики и жестове от 11 часа. Тогава Мартин Попов от програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“ и Александър Тотев, програма „Политически науки“ ще ви очакват в „Зала за екипна работа“, за да ви покажат как да описвате думи и значения, ще се превъплътите в ролята на истински актьори и ще изигравате роля на известна личност, а накрая ще разберете и как да разчитате мимиките и жестовете.

На следващия ден, на същото място от 13:30 часа, Елеонора-Петра Гацева, програма „Биология“, ще ви очаква за едно вълнуващо пътешествие из света на вирусите. Да, точно така, може да изглежда странно, ала техния свят е много повече от една кашлица и запушен нос. По време на работилничката това няма да ви се случи, но пък ще разберете всичко за произхода и устройството им, откъде идват те и как можете да се предпазите от тях, както и коя е най-голямата пандемия, която човечеството познава. Лично на нас това ни звучи доста любопитно.

Ако все пак вирусите не ви привличат, можете спокойно да изчакате и датата 6-ти февруари, когато от 11 часа Яв Евтимов от програма „Дизайн на електронни издания и уеб сайтове“ ще обсъди с вас любопитните въпроси за пътуването във времето и дали е възможно то, какво е черна дупка, кои са въпросите, на които физиката още търси отговор, кои са фундаменталните прозрения за света който ни заобикаля, как се е развивала теоретичната физика през вековете, кой е Стивън Хокинг и с какво неговите трудове и открития са толкова специални.

Веднага на следващия ден (7-ми февруари) се пригответе и за Таня Стоянова от програма „Графично и пространствено проектиране“. Таня ще ви очаква в компютърен център II (зала 103), корпус 2 на НБУ, където ще ви представи нещо почти „извънземно“. Ще ви покаже „4D в моите ръце“ и ще ви разкаже какво е „аугментирана реалност“. Това дори не е всичко, Таня ви е подготвила и интерактивни приложения за мобилни телефони, таблети и настолни компютри, които ще ви помогнат не само да се забавлявате, но и да се подготвяте за училище, докато го правите. А черешката на тортата е, че сами ще можете да създадете свое собствено приложение, навигирайки между реалния и виртуалния свят. Не забравяйте да си вземете и мобилните устройства, сигурни сме, че имате такива! ;-)

Накрая се пригответе и за една истински забавна математика. На 8-ми февруари от 11 часа, отново в „Зала екипна работа“, ще ви очаква Силвана Попова от програма „Телекомуникации“, която е подготвила за вас истински вълшебно приключение в света на математиката. Да, и там може да има такива, стига да имате опитен водач, какъвто ще бъде и Силвана. Тя ще ви разкаже интересни факти за математиката от античността до наши дни, ще ви запознае с прословутото число Пи, а накрая заедно ще търсите и решения на забавни задачи.

Готови ли сте да се запишете, защото ние нямаме търпение! ;-)



Коментари
1 коментар

мими , 10 г.,

Публикувано на 31.01.2017

колко интересно, аз и една приятелка искаме да дойдем но живеем във Варна, можете ли да направите такива неща и във Варна

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град