Лаборатория

Начало | Лаборатория | Номер на приятел с кенче направи и в интересен опит го превърни

Номер на приятел с кенче направи и в интересен опит го превърни

Аз детето | 2019-08-28

Номер на приятел с кенче направи и в интересен опит го превърни

Обикновено кенче от портокалов сок или може и от нещо газирано от време на време и малко вода – това ви е всичко необходимо, за да направите един интересен номер на приятелите си, който ще се превърне в експеримент. Вярно, няма нищо да се взривява, нито ще смесвате някакви течности, които ще стават на други течности и определено няма да ви трябват предпазни ръкавици и очила. За огъня също забравете и въпреки това всичко ще ви се стори особено забавно, най-вече, когато приятелят ви разбере с почуда какъв номер сте му извъртели и колко лесно било да намери решение, а не се е сетил.

Какво точно имаме предвид ли? Много просто – вземете си празно кенче и чаша с вода. След това обяснете на приятелите си (или защо не мама и татко, нали все се правят, че знаят всичко), че трябва да се опита да постави кенчето на масата така, че да стои наклонено и да се крепи само на едната страна на ръба на дъното си. Поставете до тях и чаша с вода разбира се, за да не кажат, че сте ги изиграли твърде много. След това гледайте как човекът се поти и пуфка, защото кенчето няма как да се закрепи по този начин. Това ще ви заяви накрая като съвсем точен и нетърпящ оборване извод. Но дали е така?

Не съвсем! Вземете чашата с вода и сипете съвсем малко в кенчето, колкото да се напълни само при дъното. След това опитайте вие да го закрепите по указания начин. И какво се получава... Ами става.. Ха, не може да бъде, но ето че всички го виждате с очите си! Колко интересно! А можете ли да се сетите защо е така? Споделете с нас в коментарите! Ще ви подскажем и с една картинка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град