играчки

Начало | играчки | Невероятно: Ще можем да принтираме истински играчки у дома

Невероятно: Ще можем да принтираме истински играчки у дома

Аз детето | 2016-03-23

Невероятно: Ще можем да принтираме истински играчки у дома

Играчките са неразделна част от хубавото детство на всеки човек по света. Независимо колко компютри, 3D телевизори, таблети и какво ли още не да се появи, играчките ще си останат неизменни, нещото, което всяко дете обича. От друга страна родителите ви ще ни разберат, ако кажем, че колкото и да са интересни, играчките са и доста нетрайни. Всеки помни момента, онзи вълшебен миг, в който след дълго молене или дори понякога мъничко мрънкане, получаваш така желаната нова и готина играчка, която всички имат и за която си мечтал толкова дълго. Но само след 3-4 дни игра с нея тя вече омръзва или просто излиза още по-нова и още по-готина и всичко се повтаря отново. Ако се замисли човек ще забележи, че между играчките и информационните технологии всъщност има много общо – и едните и другите се развиват страшно бързо и излизат все по-нови и все по-модерни. За радост до този извод не сме стигнали само ние. Сега ще ви съобщим най-невероятно звучащата новина, така че по-добре се хванете за стола, за да не паднете!

Децата в Америка, а съвсем скоро и в Европа, ще могат сами да създават играчки и след това да ги принтират у дома с помощта на 3D принтер! Само за 10 долара на месец доставят 3D принтер направо в къщата ви с всички необходими за него консумативи и специална програма, пълна с модели на играчки. Благодарение на програмата можете да избирате от повече от 500 различни играчки, включващи Лего модели за сглобяване, играчки от „Междузвездни войни“, колички и дори детски дронове. Но нещата не свършват дотук. Можете дори да подобрявате по свое желание моделите или пък сами да рисувате и конструирате свои. Представете си да имате играчка, която никой друг по света няма да има. Още по-хубавото е, че след като играчката ви омръзне, можете да я пратите във фирмата те да я разглобят и да я върнат като нов материал за принтера и за нова играчка. Звучи така, все едно може да е Коледа всеки ден, нали?

Още по-хубавото е, че компанията работи и по създаването на по-малки и удобни 3D принтери, които да не заемат толкова място вкъщи и да са по-лесни за използване. Съоснователят и главният директор на компанията „Pley“ твърди, че това е истинска революция при играчките и че с думи не може да се опише тази нова технология. Плановете са към тези 500 модела да бъдат добавяни и още, и още – всеки ден. Освен това ако решите, че сте създали най-невероятната играчка на света, можете да я споделите в мрежата на фирмата и ако и останалите деца я харесат и гласуват за нея, дори да спечелите награда.

„Нашата цел е да вдъхновим децата, да им помогнем да мислят творчески и да дадат свобода на своя потенциал, като създават свои собствени играчки. Смятаме, че децата биха правили много по-хубави играчки от тези, които в момента се продават готови в магазините, просто защото те са доста по-творчески настроени от възрастните и знаят какво би им харесало. В нашата компания ние вярваме, че играчките след като са за деца, трябва да се създават от самите тях!“ – казва още директорът на фирмата.

От шантави човечета, до уникални коли и каквото още ви подскаже въображението, знайте, че бъдещето на играчките е вече тук и то е 3D принтирането. Докато чакаме да дойде и при нас, ето и първите играчки, създадени от деца с новата технология.

Снимки: www.3ders.org



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град