зоокът

Начало | зоокът | Необикновената история на Ашли и Снежинко

Необикновената история на Ашли и Снежинко

Аз детето | 2016-11-23

Необикновената история на Ашли и Снежинко

Често сме ви разказвали интересни истории за необикновени приятелства – между куче и коте, между мечка и човек или пингвин и неговия спасител. Но сме сигурни, че няма да срещнете по-очарователна история от тази, която няма как да не предизвика леко извиване на ъгълчетата на устата ви или пък широка усмивка. Може дори да ви накара да си помечтаете за подобен домашен любимец. Всяко дете мечтае да е има пухкав и гальовен питомец, който да го чака да се прибере вкъщи и заедно да се забавляват по цял ден. Повечето от вас сигурно мечтаят за пухкава котка, игриво куче или пък шарено папагалче. Има обаче и други видове домашни любимци, някои от които са доста необикновени. Такъв е и приятелят на 5-годишната Ашли. Той се казва Снежинко и е паток.
 
Точно така правилно прочетохте – голям бял паток на име Снежинко. Родителите на малкото момиче твърдят, че двамата са неразделни още от раждането им. Когато Ашли е била на три, а Снежинко малко жълто пате те също били приятели. Приятелството им пламнало още в първия момент, в който се погледнали. Историята на тяхното запознанство е съвсем обикновена, но пък приятелството им е уникално. Двамата се срещнали една студена зима. Срещата им била съвсем случайна, Ашли се пързаля с шейна и по пътя намира малко жълто пиленце, което изглежда се е загубило и търси майка си настоятелно. Ашли естествено веднага взима бедното животинче и го носи на майка си с надеждата двете да намерят неговата. Това не се случва, но за радост малкото пиленце не бива изоставяно. Ашли го взима под своето „крило“ и се грижи за него всеки ден. Всеки ден те са заедно и се забавляват. Закусват заедно, плуват заедно през лятото, а през зимата се спускат с шейна. Дори четат приказки за лека нощ заедно. 
 
 
Днес Ашли е на цели пет години, а пиленцето е станало голям бял паток, но това не им пречи   да са все още приятели и да правят всички тези неща. Снежинко дори е научил точно в колко часа приятелката му се прибира от детска градина и ако закъснее дори с една минута той отива до вратата и започна да се притеснява за нея и да я вика. 
 
„Снежинко е много специално и мило пате“ - така твърди майката на момиченцето. Той я обича и се грижи за нея, както и тя за него“. Семейството на Ашли също обича Снежинко и смята, че той е научил Ашли на отговорност и зачитане на другите, било то животни или хора. Тези двама сладури определено са вдъхновяващи и имат специална връзка. В интервю малката Ашли казва само, че тя е като сестра на Снежинко и много го обича!
 
Снимки: boredpanda.com


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град