малък готвач

Начало | малък готвач | Най-вкусните и лесни печени равиоли, които ще опитате някога

Най-вкусните и лесни печени равиоли, които ще опитате някога

Аз детето | 2020-01-28

Най-вкусните и лесни печени равиоли, които ще опитате някога

Пробвали ли сте равиоли? Тази интересна дума не описва някой нов гаден зеленчук или поредното шантаво ястие със сурова риба. Това е традиционно италианско ястие приготвено от тесто с различни видове пълнеж, а понякога дори се сервира като десерт, ако е с нещо сладко. Всъщност се смята, че рецептата за популярните равиоли пристига в Европа от Китай през XIII век, и е донесена от великия пътешественик Марко Поло (в Китай това ястие се нарича „хунтун“). Днес равиоли вече има навсякъде по света и докато традиционно те се приготвят като се варят или пържат, ние ще ви предложим един по-интересен вариант на традиционните равиоли, а именно печени.

Разбира се няма как да ви учим да точите тесто или да пълните равиоли, затова ще ви предложим да използвате замразени от магазина, но това изобщо не означава, че ще са по-малко вкусни. Все пак равиолите се приготвят по един и същи начин и замразените няма как да са по-различни. Така че освен пакет замразени равиоли ще ви трябват и 200 г сухари с любимия ви вкус, 2 супени лъжици смес от суха мащерка, риган и босилек, мъничко (5 г) настърган кашкавал, 3 яйца.

Ето и какво точно да направите, за да получите вкусните печени равиоли. Всъщност е лесно, в чиния смесете всички продукти, като начупите сухарите на колкото е възможно по-малки парчета. Само не слагайте вътре и яйцата, те служат за друго. В отделна купичка счупете яйцата и ги разбъркайте, а в тава за печене постелете хартия за печене. После е лесно! Натопете всяка равиола в яйце, сухата смес и пак яйце и поставете в тавата. След като наредите всички равиоли печете на 200 градуса за около 15-20 минути или докато равиолите леко покафенеят.

Това е! Ако си ги сервирате с доматен сос, стават още по-вкусни, а да не говорим, че сега и вие като най-добрите готвачи владеете рецепта от италианската кухня!



Коментари
1 коментар

Гергана Георгиева, 7 г.,

Публикувано на 15.04.2020

тези рецепти са страхотни

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град