малък готвач

Начало | малък готвач | Най-вкусната и шарена закуска с мама направете и деня развеселете

Най-вкусната и шарена закуска с мама направете и деня развеселете

Аз детето | 2020-02-07

Най-вкусната и шарена закуска с мама направете и деня развеселете

Знаете ли кое е най-хубавото на почивните дни? Не е това, че можете да лежите по цял ден или пък да не ставате рано сутринта, нито пък е липсата на училище или пък по-малкото уроци. Най-хубавото е, че сте заедно – цялото семейство, а какъв по-добър повод от това да си направите една вкусна семейна закуска. Тази, която ще ви предложим сега е толкова шарена, интересна и вкусна, че ще запомните този почивен ден завинаги. Но понеже е семейна ще трябва да помолите и родителите си да ви помогнат в приготвянето, може пък да включите и баба – бас държим, че и тя знае как се правят гофрети, нали? Но дали знае как се правят гофрети като дъга, а? Тук ще е вашата роля, ще помогнете много и ще направите една незабравима закуска.

Така че веднага си запишете и продуктите:

  • тесто за гофрети – готово или пък си направете сами, възрастните знаят рецептата много добре
  • боя за храна със зелен, оранжев, червен, лилав, син и жълт цвят
  • разбита готова сметана
  • шарени шоколадови пръчици

Естествено ще трябва да имате и гофретник или поне силиконова форма за гофрети.

Ето и точните инструкции, които да дадете на мама или който ви помага, както и които да спазвате, за да стане рецептата.

Първо разпределете тестото в 6 различни купички, а след това оцветете всяко с боя. Ако използвате суха боя помнете, че те са много силни и ви трябват буквално няколко трошички или както казват професионалните готвачи „само от върха на ножа“. Ако пък ползвате течна 3-4 капки ще са достатъчни. Естествено можете да сложите повече, но тогава цветовете ще са по-тъмни, а според нашето мнение една дъга трябва да е ярка и светла. Разбъркайте хубаво с лъжица. Това можете да направите и сами.

Второто, което трябва да направите е да напълните по един шприц с всеки цвят тесто. Ако нямате чак толкова от тези уреди, просто вземете пликове за сандвичи. Пълните плика с тесто, завързвате го и леко отрязвате единия край. Ще получите това!

Третото нещо трябва вече задължително да е с помощ. По принцип уредът за гофрети трябва да е добре нагрят, както и формата, за да се получат, но възрастните около вас знаят по-добре. За да получите гофрета като от дъгата е лесно, просто трябва да се внимава. Изстискайте малък кръг от лилаво тесто, който да бъде в средата на уреда или формата. Около него син, малко по-голям, после зелен, жълт, оранжев и червен.

Четвъртото е да затворите уреда или внимателно да сложите формата в печката, нещо, което също ви съветваме да направи помощникът ви и да печете. Обикновено гофретите стават готови за около 8-10 минути, но това зависи от гофретника или печката, така че ги следете.

Петото е най-приятното: помощникът ви вади гофретата, а вие я доукрасявате. Как ли? Ами защо не я превърнете в истинска дъга – лесно е! Разрежете я наполовина и сложете половинката в средата на красива чиния. В долната част пръснете с обилно количество сметана, все едно дъгата е върху облак и за още по-шарено и весело върху „облака“ поръсете с шарени шоколадови пръчици. Готово е!

Красиво и доста вкусно – в последното бъдете сигурни!

По снимки и идея от mommysfabulousfinds.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град