игри в дома

Начало | игри в дома | Научете се да жонглирате като истински цирков артист само с четири лесни стъпки

Научете се да жонглирате като истински цирков артист само с четири лесни стъпки

Аз детето | 2018-06-29

Научете се да жонглирате като истински цирков артист само с четири лесни стъпки

Циркът е най-интересното и впечатляващо нещо в света. Все пак кой не се е удивлявал на акробатите, които смело правят всякакви номера. Премятат се във въздуха, скачат от много високо, правят салто с опора на ръка или във въздуха и още куп невероятни неща, които просто не знаем как точно се наричат. Всички останали фокусници и клоуни пък са повече от интересни. Всъщност знаете ли, че още при древните римляни е имало циркове. Макар че тогава те били свързани най-вече със състезания с колесници. А това изкуство такова, каквото го познаваме днес се появило за първи път през 1768 г., когато се състояло и първото представление в Лондон. Повече за изкуството на цирка и неговата интересна история можете да прочетете тук!

Това, което искаме да ви питаме сега е кой е любимият ви номер! Лично на нас е жонглирането! Няма как да не се съгласите, че то е супер впечатляващо, независимо дали се прави с обикновени топки или с горящи факли. Подхвърлянето на много предмети във въздуха и хващането им, докато са идеално балансирани и летят един след друг изглежда почти като магия. Разбира се, за да хвърляш толкова много неща трябва да си тренирал много дълго. Но с правилните съвети всеки, който има желание може да се научи да жонглира – дори и вие. Никой не знае дали пък няма да станете известен цирков артист! Но дори и това да не е точно вашето нещо, жонглирането е едно интересно хоби и сега само с четири лесни стъпки ще ви покажем как да се научите.

Първо разбира се ще ви трябват две малки топки. Ако никога досега не сте го правили, то задължително трябва да започнете само с две, за да схванете как става цялата работа. Истината е, че ние нямахме малки топки и използвахме две плюшени играчки с почти еднакъв размер. Така че ако и вие нямате – ето ви алтернатива. Сега и обещаните лесни стъпки!

1. Застанете леко разкрачен, а във всяка ръка вземете по една топка (плюшена играчка). Дръжте ръцете си свити в лактите близо до тялото и изпънати напред от двете страни.

2. Хвърлете едната от топките във въздуха и когато видите, че тя е достигнала най-високата си точка и започва да пада обратно към вас хвърлете и другата топка по същия начин. Трябва да се постараете първата и втората топка да стигат горе-долу до една и съща височина.

3. След това наблюдавайте първата топка и когато тя стигне до вас я хванете, но не с ръката, с която сте я хвърлили, а с другата. Миг по-късно направете същото и с втората.

4. Хванете двете топки и повторете същото. Това е! Трябва обаче да се поупражнявате доста, докато започнете да извършвате това движение много бързо. А след това можете да включите и трета топка!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град