интересно

Начало | интересно | На Хелоуин в училище

На Хелоуин в училище

Диляна Стоянова | 2013-09-15

На Хелоуин в училище

Беше 31 октомври (миналата година – 6 клас). На тази дата в Америка (и не само) се празнува Хелоуин (на този празник се носят страшни костюми, правят се тиквените фенери и се обикалят съседите, които раздават бонбони и сладки на малките деца, за да не станат "цел" на техните игри). Понеже не сме католици, нашият клас реши да направи "Карнавал с костюми". И приготовленията започнаха. Повечето до последно пазеха в тайна костюмите си (и аз реших да не си го издавам). Трябваше много неща да се направят – да се помоли за разрешение директорката, да се изберат костюми, да се приготви "призрачен празничен обяд"... Всички нямахме търпение...

И така, на 31 октомври (или май го пранувахме ден по рано, не помня) след часовете, ние започнахме Карнавала. Първо всички влязохме в съблекалните (най-обикновени стаи). Разбира се, жените (момичетата :) ) бяха отделно. Някои майки гримираха децата. Аз бях в облечена, като принцеса с дълга синя рокля (благодаря на леля Кети, която ми я уши усърдно, но по друг повод!:)).

След като бяхме готови всички излязохме. Отидохме в класната стая. Там ни чакаше г-жата (П. Стоилова) облечна като вещица. Имаше най-различни костюми: таласъми, много вещици, мумия, един каубой, един на "малко сладко момиченце" – момичето бе облякло голям пухкав пуловер, пола (смятана за "демоде"), дълги чорапчи, обувчици. Бе с две опашки, червен руж и близалка. После г-жата ни поведе. Някой държаха тиквени фенери в ръце. Обикаляхме училището, "осветяваме с магия" всяка стая.

После започна гоненето. Всички тръгнахме накъдето ни видят очите и пищяхме като луди. Крихме се по стите, бягахме, родителите ни снимаха.Накрая започнахме една игра. Беше тип "добри срещу лоши". Разделихме се в два отбора: вещици, таласъи, призраци т.н. в "Призрачното свърталище", а аз, момичето с близалката и някои други магически създания - "Създанията на добротата". И се гонехме из цялото училище. Накрая, след като се уморихме, се върнахме в стаята и се почерпихме - имаше сладкиши, бонбони, снакс. Различни родители носеха всякакви сладки (май моите носеха бонбони и бисквити). Накрая закрихме церемонията със смях. Оправихме се и си тръгнахме. На календара после беше закачена една от груповите снимки с костюми, да се помним. И всичко блгодарение на милата ни класна – г-жа Павлина Стоилова!

Участва в конкурса „Моят най-хубав спомен от училище“



Коментари
2 коментара

Диди Ст., 13 г.,

Публикувано на 15.09.2013

Надявам се да Ви хареса! ПП: Искам като коментар да споделя една забавна случка. Аз и една моя приятелка се разхождахме в училище. Миналият ден тя си бе изгубила шишето. В училище често "изчезват" шишета. Някои хулигани го правят нарочно. И така, един вървеше зад нас. Той се опита да и вземе шишето. Тя го усите, но не каза нищо. Само шише - не си струва подигравките. Когато той го вдигна, аз се обърнах и му го взех от ръцете. До нег оимаше още едно момче и се смееше. Аз им казах: "О, момчета, жадни ли сте? Да бяхте казали!". И изсипах водата върху главите им. Те се разбягаха по коридорите, а ние с приятелката ми дълго се смяхме. Вече никой не посяга за нашите шишета.

Краси , ,

Публикувано на 10.10.2013

Супер история!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град