Детективски истории

Начало | Детективски истории | Млад детектив в училище

Млад детектив в училище

Михаил Зонев | 2013-11-28

Днес ще ви разкажа за моята малка детективска случка в училище. Един ден учителката по български език ни попита кой може да отиде до един офис, за да закупи тридесет и осем учебни тетрадки за шести клас. Всички вдигнаха ръка, но избраха мен и още едно момче. Госпожата ни даде пари и списък с броя на тетрадките за всеки клас.
Офисът беше близо и бързо пристигнахме. Часовникът показваше точно осем и четиридесет, а на вратата пишеше, че офисът ще отвори в девет часа. Какво да правим? Аз веднага се обадих на учителката ни и тя ми каза, да изчакаме, а отсъствията за следващия час ще ни бъдат извинени от нея. Имахме 20 минути и се поразходихме из града. В девет без десет се върнахме и видяхме, че офисът е отворен. Влязохме вътре и платихме. Дружелюбната жена ни даде две чанти с рекламното лого на издателството. Ние двамата преброихме тетрадките и те бяха точно. Тръгнахме на път към училище.

Пристигнахме там и се зарадвахме, защото междучасието не беше свършило. Отидохме до класната стая на VI "в" клас и оставихме точно 10 тетрадки, както беше написано на списъка. След това в VI "а" клас - петнадесет пособия. Върнахме се в нашата стая и раздадохме дванадесет тетрадки. Една остана, но двама ученици отсъстваха, а и двамата бяха платили. Някой беше взел тетрадка, но не я беше платил. Питах тези, които са получили дали са платили и всички ми казаха, че са. Един от тях ме бе излъгал. Понеже аз събирах парите, потърсих вкъщи списъка с платилите за нашия клас, но не го намерих. Казах на госпожата и тя попита целия клас дали са платили. Чудех се, как може да излъжеш и да си стоиш съвсем спокойно, когато ние търсихме виновника.

На следващия ден учителката ми даде нови пари, за още една тетрадка. Аз и другото момче отидохме там и за съжаление разбрахме, че всички тетрадки по български език са свършили. Продавачката ми предложи да поръчам пособието. Не знаех какво да правя. Трябваше да попитам госпожата. Взех визитка с телефонния номер на офиса. Върнахме се в училище и я попитах. Тя ми каза, да се обадя на телефона и да поръчам. След училище в петък се обадих и поръчах тетрадката. В понеделник от издателството ми се обадиха да кажат, че поръчката е изпълнена. Във вторник на голямото междучасие отидох и купих тетрадката. Върнах се в училище и дадох на момчето, което беше отсъствало няколко дни пособието. Така и не разбрахме кой излъга, но поне всички имаха тетрадки.

Участва в конкурса за разкази „Млад детектив“



Коментари
3 коментара

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 30.11.2013

Браво! Много ми хареса! Успех!

Руми , ,

Публикувано на 08.12.2013

Историята ми харесва, много е реална, отговаря на темата на конкурса. Браво!

Михаил Зонев, 12 г.,

Публикувано на 09.12.2013

Много благодаря за коментарите на Асена и на Руми. Радвам се че смятате така.:D

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град