Детективски истории

Начало | Детективски истории | Мистър Спейсън и кражбата на наследството

Мистър Спейсън и кражбата на наследството

Стефка Семерджиева | 2013-11-28

Беше нощта на 21-ви октомври. Аз съм Мистър Спейсън и пиех вино на трапезата с красивата си асистентка Лиин и по едно време телефонът звънна. Аз се обадих и мъжки глас ме помоли да отида в дома му, за да разследвам кражбата на наследството му.
Пристигнах и целият сейф бе празен. Разпитах клиента си, но не успях нищо да разбера за кражбата. Поразгледах наоколо и намерих отверка-звезда. Занесох я при Лиин, тя провери отверката за отпечатъци, но навярно е било за моя заблуда, защото нямаше никакви отпечатъци.

На другия ден се върнах при клиента си. Търсех навсякъде и намерих парче плат от задната страна на копринено сако в черен цвят. Когато се прибирах чух някой да организира купон. Преоблякох се като келнер, за да разгледам наоколо. Стоях на вратата и закачах саката на гостите на закачалката. Мина 22 часа и закачих сако от коприна в черен цвят, а отзад имаше липсващо парче. Разгледах сакото и на етикета пишеше собственост на Джонатан Грейс. Отидох при купувача си и го разпитах дали знае нещо за Джонатан Грейс. Той беше в шок, тъй като това беше брат му. Аз потърсих Джонатан в къщата, където се организираше партито. Той беше там. Хванах докато пиеше ракия. Господин Грейс ми обясни, че го е направил, защото баща му дал цялото богатство на брат му, тъй като Джонатан е напуснал колежа.

Вкараха Джонатан Грейс в затвора. Клиентът ми си върна наследството, а аз и Лиин си довършихме вечерята.

Участва в конкурса за разкази "Млад детектив"



Коментари
4 коментара

Pavche , 12 г.,

Публикувано на 28.11.2013

Нищо не разбрах.

Мария Великова, 12 г.,

Публикувано на 30.11.2013

Случката ти е много интересна, но можеше да е с повече подробности, разследвания и т.н., но все пак е много хубаво.

Mr. Дрейк , ,

Публикувано на 30.11.2013

Не е неразбираемо. Разбирам какво си написала. Но ако това наричаш детективска история... Не, това просто не е такава. Това е резюме на нещо, подобно на детективска история. По-лошото е, че дори не си се постарала. Надявам се скоро да видя твоя творба в изряден вид.

bggg , ,

Публикувано на 03.12.2013

Скъпо момиче имам мноого забележки но ще ти кажа само ед на от тях. Доколкото разбрах участниците са англичани илиамериканци (заради имената)всеки случай не са българи.Но ракията е питие което се пие само тук в BG

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град