любопитно

Начало | любопитно | Мигни и ще го пропуснеш: астронавт засне падаща звезда от борда на Международната космическа станция

Мигни и ще го пропуснеш: астронавт засне падаща звезда от борда на Международната космическа станция

Аз детето | 2017-12-12

Мигни и ще го пропуснеш: астронавт засне падаща звезда от борда на Международната космическа станция

В небето е пълно със звезди и макар често-често да четем за така наречените метеоритни дъждове, падащите звезди си остават красиво и рядко явление. Падаща звезда – звучи толкова поетично и красиво. Стига да имаш късмета да я зърнеш, изглежда така, сякаш частица от космоса се е откъснала и идва към теб, за да може да я докоснеш с очите и мисълта си. По всяка вероятност оттам идва и вярването, че падащите звезди изпълняват желания. И в приказките важното е не само да срещнеш златната рибка, добрия магьосник или неоткриваемия великан, а да си намислиш точното желание. И колкото и нелепо да звучи дори и астронавтите имат право само на едно желание и виждат падащи звезди толкова рядко, колкото и ние тук на планетата Земя.

Точно това накарало астронавта на НАСА Ранди Бресник, който в момента живее на борда на Международната космическа станция, да направи невъзможното, за да заснеме падаща звезда. Ще си кажете нищо интересно... И аз мога да снимам такава стига да я видя, само че колко от нас имат възможността да снимат подобна красота, която лети към Земята от космоса. Ранди има и го е направил. Космическата станция, разказва Бресник, която се носи в пространството със скорост 28 100 км/ч по това време, бе на точното място в точното време, за да се получи в кадър тази спираща дъха гледка на сияещия метеор.

В действителност метеорът се вижда като малка бляскава точка при това само за 1-2 секунди, но е толкова красиво. Точно затова трябва да внимавате докато гледате и да не мигате, съветва астронавтът. Ние пък смятаме, че цялото едноминутно видео е повече от вълшебно и ни показва планетата Земя такава, каквато не сме я виждали никога досега – красива, вълшебна и погледната от космоса.

Така че насладете се и вие на видеото на Ранди Бресник и помнете не мигайте, ако искате желанието ви да се сбъдне!


Снимка: NASA

Още невероятно интересни неща за космоса можете да научите от тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град