новини детски

Начало | новини детски | „Малкото голямо четене“ с приказен щанд на езерото Ариана в София

„Малкото голямо четене“ с приказен щанд на езерото Ариана в София

Аз детето | 2011-04-05

„Малкото голямо четене“ с приказен щанд на езерото Ариана  в София

Тази събота и неделя езерото „Ариана” се превърна в любимо място на малки и големи. Една от причините беше приказният щанд на „Малкото голямо четене”, на който всеки се докосна до любимите си детски книги. 
Вълнение сред гостите на събитието по случай Международния ден на детската книга, предизвикаха и децата от рекламната кампания на предаването към телевизионната студия на БНТ с ръководител Ганета Ганева. С очилата на „Малкото голямо четене” малчуганите подаряваха тефтери, в които децата да рисуват любимите си детски герои и разделители за книгите им фаворити. 

В двата последователни дни към веселия празник се присъединиха и сценаристите на предаването Богдан Русев и Тодор Пеев. Те забавляваха присъстващите с приказната си викторина, на чиито въпроси можеше да отговори всеки, от 8 до 58-годишен. Децата и родителите, които дадоха най-бързи и верни отговори, получиха и награди.

Във вълшебния празник не пропусна да се включи и водещата на предаването — Гергана Плетньова. Красивата актриса, заобиколена от множество малки любопитни читатели, прочете откъс от „Том Сойер” — любимата й детска книга, в специално създадения литературен трамвай по повод инициативата„Походът на книгите”. Атрактивното возило се движеше в продължение на 4 часа по бул.” Витоша” и приканваше столичаните и гостите на София да се повозят.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град